Grid star
camere de comert

ATRAGEREA DE INVESTITII IN ROMANIA - Colaborare intre CCIR si principala organizatie a industriasilor din Franta

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a participat, la invitatia Ambasadei Frantei in Romania, la o intalnire de lucru cu presedintele Mouvement des Entreprises de France International (MEDEF), Geoffroy Roux de Bézieux. MEDEF este principala organizatie a industriasilor din Franta, cu peste 173.000 de companii membre, 95% dintre acestea fiind intreprinderi mici si mijlocii.
 
Intalnirea, organizata cu sprijinul Ambasadei Romaniei in Franta, a pus bazele dezvoltarii unui nou canal de comunicare dintre mediile de afaceri apartinand celor doua state, un canal extrem de pragmatic, avandu-se in vedere dimensiunea reprezentarii MEDEF in ceea ce priveste business-ul european.

Cresterea investitiilor

 “CCIR ramane consecventa misiunii de a dinamiza relatiile comerciale bilaterale si de a contribui, in acest fel, la cresterea valorii investitiilor directe in Romania. Chiar daca Franta are o prezenta foarte importanta din acest punct de vedere in Romania, cu peste 5,6 miliarde de euro, la nivelul anului 2020, intalnirea de azi a reprezentat pentru CCIR un moment propice de a incerca atragerea de investitii substantiale in domenii precum: infrastructura, IT&C, energie verde. Datorita sistemului cameral, CCIR poate pune la dispozitia partenerilor francezi date concrete care sa arate potentialul investitional la nivelul intregii tari”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
"Am remarcat inca de ieri, de la sesiunile B2B, dintre antreprenorii romani si francezi, implicarea totala a CCIR in ceea ce priveste dinamizarea relatiilor economice dintre Romania si Franta. De altfel, aceasta sesiune a suscitat interesul real al unor mari companii din Franta de a stabili noi relatii economice sau de a le imbunatati pe cele deja existente. Franta detine know-how in foarte multe domenii, acesta fiind apreciat la nivel mondial, iar Romania are un mediu de afaceri bine dezvoltat care stie sa utilizeze din plin instrumentele oferite de noi”, a declarat presedintele MEDEF, Geoffroy Roux de Bézieux. 

Franta este a doua cea mai mare economie din UE, raportat la PIB (17,4%), la nivelul anului 2020, conform Eurostat. La 30.04.2021, Franta reprezenta a treia destinatie de export a Romaniei (pondere 6,9% din total exporturi). In prezent, pe teritoriul Romaniei activeaza, conform ONRC, un numar de 10.140 companii cu capital francez, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 2,38 miliarde euro. Totalul investitiilor directe franceze in Romania se ridica la de 5,64 miliarde euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani