Grid star
camere de comert

STRATEGIA LUI DARABAN - CCIR, proiecte de colaborare cu Oracle si John Deere

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, si secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi, au participat in 13 octombrie 2023 la o intalnire de lucru cu vicepresedintele Oracle Europa, Allison O’Brien, precum si cu vicepresedintele pentru politici si strategii publice John Deeere, Sarah Dean.

Intalnirea cu managementul celor doua companii americane a reprezentat prilejul perfect pentru conducerea CCIR de a pune in practica strategia organizatiei cu privire la atragerea de noi investitii in Romania, fie ca vorbim de linii de productie, asa cum este cazul John Deere, fie de programe dezvoltate in parteneriat cu Camera Nationala, cum este cazul Oracle, arat CCIR.

"Economia romaneasca are mare nevoie de investitii, iar una dintre misiunile CCIR este de a convinge companiile straine sa dezvolte proiecte in tara noastra, sa deschida linii de productie. Intalnirea de astazi, cu doua dintre cele mai puternice companii din Statele Unite ale Americii, Oracle si John Deere, reprezinta o oportunitate pentru Romania de a duce relatia economica cu oamenii de afaceri americani la un alt nivel, oameni de afaceri care, iata, sunt foarte interesati sa investeasca la noi. Totodata, aceasta intalnire poate reprezenta si un model de bune practici in ceea ce priveste diplomatia economica, in special pentru acele piete pe care, nu demult, le consideram traditionale, dar pe care Romania pare ca le-a abandonat”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Investitii in sistemul medical

Vicepresedintele Oracle Europa, Allison O’Brien a precizat ca, in prezent, compania are in vedere investitii in infrastructura destinata sistemului medical, dar si promovarea unor de proiecte relevante pentru intreprinderile mici si mijlocii:

"In Romania, am implementat deja programul Oracle Academy, destinat scolilor din tara dumneavoastra, program pe care l-am putea dezvolta in parteneriat cu CCIR, pentru ca, in acest fel, sa poata fi accesat de cat mai multe institutii, avandu-se in vedere infrastructura sistemului cameral”, a declarat Allison O’Brien.

"Contam pe sprijinul CCIR in ceea ce priveste dezvoltarea unor proiecte in Romania, iar la urmatoarea sedinta cu conducerea companiei, voi pune pe agenda propunerea Camerei Nationale de a ne extinde operatiunile si in tara dumneavoastra. Este foarte cunoscut faptul ca Romania este un important jucator regional in domeniul agriculturii si poate reprezenta o piata de desfacere semnificativa pentru utilajele si echipamentele specifice acestui sector economic”, a declarat vicepresedintele pentru politici si strategii publice John Deeere, Sarah Dean.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani