Grid star
camere de comert

INITIATIVA CCIR PENTRU CONECTIVITATE AERIANA INTERURBANA - Se propune constituirea unui nou operator aerian sub forma unei societati pe actiuni, cu participarea consiliilor judetene ca actionari

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a organizat in 17 iulie 2023, la initiativa presedintelui organizatiei, Mihai Daraban, o reuniune dedicata lansarii unui nou concept privind conectivitatea aeriana interurbana pe teritoriul Romaniei.

CCIR a identificat aceasta nevoie stringenta a mediului de afaceri de a se crea o posibilitate de conectare rapida intre cele mai importante orase ale tarii, fiind cunoscute carentele infrastructurii terestre si feroviare.

La reuniune au participat, atat fizic cat si online, reprezentantii consiliilor judetene care au in operare aeroporturi, precum cele din: Arad, Brasov, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi, Satu Mare, Timis, Tulcea, Suceava si Sibiu. De asemenea, intalnirea a beneficiat si de prezenta reprezentantilor mediului academic, precum si de cea a reprezentantilor din domeniul aeronautic.

 Studiu de oportunitate

"CCIR propune constituirea unui nou operator aerian sub forma unei societati pe actiuni, cu participarea consiliilor judetene ca actionari, care sa opereze cu un numar semnificativ de aeronave de mica capacitate (19 locuri) intre cele mai importante orase ale tarii, pe baza unui orar foarte bine stabilit pe termen lung. Astfel, oamenii de afaceri din diferite parti ale Romaniei se pot deplasa foarte rapid pe parcursul unei singure zile intre orase situate la sute de kilometri distanta, economisind timp si bani.

La nivelul CCIR se va efectua, in perioada urmatoare, un studiu de oportunitate in urma caruia se vor pregati documentele necesare privind statutul si organizarea unei astfel de companii. Ma bucur ca in urma discutiei de astazi, consiliile judetene au agreat proiectul nostru si si-au manifestat disponibilitatea totala de a fi pus in practica”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani