Grid star
camere de comert

S-A VOTAT - Stefan Deaconu, reales in functia de presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Colegiul de conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) intrunit in sedinta din 12 septembrie 2023 a stabilit prin vot presedintele, precum si componenta Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International. La propunerea presedintelui CCIR, Mihai Daraban, Colegiul de Conducere al CCIR a aprobat cu unanimitate de voturi reinnoirea mandatului lui Stefan Deaconu (foto) ca presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International.

In ceea ce priveste Colegiul Curtii de Arbitraj Comercial International, aceasta va fi format din Bazil Oglinda – vicepresedinte, Claudiu Constantin Dinu – membru, Sorina Olaru – membru, Cosmin Cristian Vasile – membru, Florian Nitu – membru si Cornel Popa – membru.

Ma onoreaza si ma obliga totodata propunerea presedintelui CCIR, Mihai Daraban, de a conduce, ca presedinte, pentru un nou mandat, Curtea de Arbitraj Comercial International. Totodata, imi exprim deplina satisfactie vis-a-vis de realegerea membrilor Colegiului, o echipa in care am incredere deplina si care a dat rezultate foarte bune de-a lungul timpului. Consider ca pentru a fi un arbitru bun trebuie sa cunosti foarte bine legislatia, sa ai rabdarea necesara pentru a asculta partile implicate, o mare capacitate pentru analiza unui volum impresionant de documente si, nu in ultimul rand, sa ai o buna reputatie. Toate aceste criterii sunt indeplinite de aceasta echipa cu care voi continua sa lucrez in urmatorii cinci ani pe care Colegiul CCIR ni i-a incredintat astazi”, a declarat Stefan Deaconu.

Rolul organizatiei

Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR este cea mai veche institutie de arbitraj comercial din Romania, fiind infiintata in anul 1953. Rolul organizatiei este de a consacra arbitrajul comercial in randul oamenilor de afaceri romani si straini ca fiind o modalitate alternativa actuala, eficienta si adecvata pentru solutionarea disputelor si promovarea noilor tendinte in domeniu. Promovarea unui model de arbitraj modern si adaptarea serviciilor de arbitraj la cerintele pietei, prin atragerea continua de arbitri specializati pe diferitele domenii de dezvoltare ale mediului economic, reprezinta un deziderat asumat de catre Colegiul Curtii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani