Grid star
camere de comert

POZITIA CCIR DUPA ATACAREA UCRAINEI DE CATRE RUSIA - Sistemul cameral din Romania sustine impunerea unor sanctiuni economice severe Federatiei Ruse

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), alaturi de intreg sistemul cameral, condamna, in mod ferm, agresiunea militara a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei. Totodata, CCIR, ca membra a Asociatiei Camerelor Europene de Comert si Industrie (EUROCHAMBRES), se alatura pozitiei oficiale a acestei organizatii si isi exprima sprijinul si solidaritatea fata de colegii de la Camera de Comert si Industrie a Ucrainei, fata de comunitatea antreprenoriala a acestei tari, precum  si fata de toti cetatenii ucraineni.

Potrivit unui comunicat CCIR, agresiunea Federatiei Ruse reprezinta o amenintare serioasa la adresa securitatii si stabilitatii intregului continent european. Schimburile comerciale se bazeaza pe o ordine internationala bazata pe reguli. CCIR considera ca actiunile Federatiei Ruse submineaza in mod periculos aceasta ordine, punand astfel in pericol bunastarea nu numai a Ucrainei, ci si a intregii regiuni.

Raspuns ferm

"La nivel cameral, CCIR a incetat orice colaborare cu Federatia Rusa inca din anul 2014, atunci cand a avut loc actiunea militara de anexare ilegala a Crimeei. Si acum, ca si atunci sustinem raspunsul ferm atat al Uniunii Europene, cat si a partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, in ceea ce priveste sanctiunile economice severe, ca raspuns la acest act de agresiune al Federatiei Ruse.

Trebuie insa ca aceste masuri sa fie implementate rapid, eficient si mai ales trebuie avuta in vedere minimizarea oricaror daune colaterale. Nu trebuie uitat faptul ca intreaga planeta se afla in plina redresare economica post pandemica, existand probleme reale cum ar fi impactul cresterii costurilor energiei sau perturbarea lantului de aprovizionare cu materie prima, care afecteaza major activitatea multor companii. CCIR, impreuna cu intregul sistem cameral din Romania, ofera consiliere tuturor companiilor care activeaza in aceasta regiune, incercand pe cat posibil sa contribuie la diminuarea pierderilor cauzate de situatia extrema in care se afla Ucraina", a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani