Grid star
camere de comert

AMBASADORUL MEXICULUI, LA CAMERA DE COMERT – Mihai Daraban a prezentat facilitatile pe care le ofera Portul Constanta

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a primit marti, 26 octombrie, vizita E.S. Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania, in scopul dinamizarii schimburilor comerciale bilaterale.
 
"Avand in vedere pozitionarea geografica a celor doua state, comertul dintre Romania si Mexic se poate realiza numai prin portul Constanta. Astfel, este foarte important ca atat ambasada, cat si comunitatea de afaceri mexicana din Romania, sa fie mai activa in aceasta zona, mai ales ca Portul Constanta ofera o serie de facilitati din punct de vedere al infrastructurii si accesibilitatii, dar si din punct de vedere al dezvoltarii unei platforme logistice pentru depozitare sau productie, avandu-se in vedere statutul de zona libera.
Dupa cum se stie, industria de petrol si gaze este foarte puternica in Romania si exista deja o cooperare romano-mexicana in acest domeniu, ceea ce reprezinta o buna oportunitate de dezvoltare in viitor. Romania este o tara membra a Uniunii Europene, iar infiintarea unei companii in tara noastra, indiferent de statul din care provin actionarii ofera acces la fonduri si subventii europene”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Consiliu de afaceri romano-mexican

 "Profit de aceasta intalnire pentru a va propune infiintarea unui consiliu de afaceri romano-mexican, avand in vedere ca, in prezent, in Romania exista doi consuli onorifici, respectiv la Cluj si Timisoara, si speram, cu ajutorul dumneavoastra, sa putem identifica un al treilea consul pentru zona Constanta. Ne-am dori ca acest consiliu sa fie infiintat cu ajutorul CCIR, impreuna cu ambasada si consulatele onorifice apartinand Mexicului. 
Tara noastra se afla in plin proces de deschidere politica externa, devenind al doilea partener comercial al Statelor Unite ale Americii, incurajand politici de piata libera. Totodata, Mexicul este in proces de reinnoire al acordului de parteneriat UE-Mexic, care in curand va fi ratificat in randul statelor membre”, a declarat Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania.

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Mexic insuma 257,61 milioane de euro, la sfarsitul anului trecut si 197,54 milioane de euro la sfarsitul lunii august 2021. La nivelul lunii octombrie 2021, in Romania activau un numar de 51 companii mexicane, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 48.746 de euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani