Grid star
camere de comert

FORUMUL DE AFACERI ROMANIA-ESTONIA - Mihai Darban: Economia romaneasca trebuie sa paraseasca ultimul loc la digitalizare pe care il detine in prezent

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Ambasada Republicii Estonia in Romania, in parteneriat cu Enterprise Estonia, au organizat marti, 5 aprilie 2022, Forumul de afaceri Romania – Estonia, prilejuit de vizita oficiala in Romania a ministrului afacerilor externe din Estonia, Eva-Maria Liimets.


"Acest eveniment este o ocazie excelenta pentru comunitatile de afaceri din ambele state de a stabili noi relatii de afaceri si de a dinamiza, astfel, schimburile comerciale bilaterale. Dupa cum se stie, Estonia este o tara emblematica in ceea ce priveste inovatia in domeniul securitatii cibernetice. Totodata, ofera reale oportunitati de dezvoltare  pentru startup-uri, servicii cloud precum si pentru alte entitati din sfera digitala. In acelasi timp, Romania este recunoscuta la nivel mondial si pentru specialistii sai din sectorul IT&C. Forumul de astazi poate reprezenta un bun prilej pentru ca economia romaneasca sa paraseasca ultimul loc la digitalizare, pe care il ocupa in prezent.
Cu siguranta, acesta este doar un exemplu in care mediile de afaceri din Romania si Estonia pot dezvolta proiecte comune, existand insa multe alte sectoare pentru parteneriatul bilateral. Ii invit pe partenerii nostri estonieni sa abordeze sectoarele de activitate din  Romania cu mai mult curaj. Evenimentul de astazi organizat de catre CCIR este o oportunitate perfecta de a dezvolta noi relatii economice”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Cooperare la nivel politic si economic

Ministrul afacerilor externe din Estonia, Eva-Maria Liimets  a declarat: 

"Mai intai, doresc sa felicit CCIR pentru organizarea acestui eveniment, pe care il planuim de mai multa vreme. Este deosebit de important sa intarim cooperarea dintre statele noastre, atat la nivel politic, cat si economic, mai ales in contextul actualului conflict armat din Ucraina. In mod evident, exista un potential de crestere al schimburilor comerciale dintre cele doua state in diferite sectoare economice, cum ar fi: fintech, industria apararii, cyber security, IT&C si nu numai. Toate aceste sectoare economice au un numitor comun: digitalizarea. Consideram ca digitalizarea reprezinta viitorul si de aceea ne concentram o buna parte din activitatea economica in acest sens. Forumul de afaceri Romania-Estonia reprezinta oportunitatea perfecta pentru antreprenorii ambelor state de a se cunoaste mai bine si, totodata, de a-si extinde afacerile, investind in tehnologii de viitor."

Potrivit datelor ONRC, valoarea totala al schimburilor comerciale Romania-Estonia, era de 140,34 de euro, la sfarsitul anului 2021. La nivelul lunii martie 2022, in Romania activau un numar de 73 companii estoniene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de peste 1,18 milioane de euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani