Grid star
camere de comert

EUROCHAMBERS - Presedintele CCIR, Mihai Daraban, revalidat in noul consiliu director

 Cea de-a 130-a editie a Adunarii Generale a Asociatiei Camerelor de Comert Europene (EUROCHAMBRES) s-a desfasurat pe data de 15 octombrie, in format online, cu participarea presedintilor si reprezentantilor celor 43 de camere nationale membre ale acestei organizatii. Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a fost reprezentata de catre Secretarul General, Ovidiu Silaghi.

Cu prilejul exprimarii votului pentru mandatul noului Consiliu Director al EUROCHAMBRES pentru anul 2022 a fost revalidata candidatura Presedintelui CCIR, Mihai Daraban (foto).

In cadrul acestei editii, a fost ales noul presedinte al EUROCHAMBRES, Luc Frieden, Presedintele Camerei de Comert a Luxemburgului, precum si cei trei presedinti adjuncti, Vladimir Dlouhy, Presedintele Camerei de Comert a Cehiei, Ian Talbot, Presedintele Camerei de Comert a Irlandei si Stephan Muchler, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Suediei, care isi vor exercita mandatul pe perioada 2022-2023.

Redresare economica

"EUROCHAMBRES a dat dovada, inclusiv in aceste vremuri complicate si volatile, de implicare si devotament pentru sprijinirea si promovarea intereselor si preocuparilor mediului de afaceri la nivelul institutiilor europene. In ultimele luni, EUROCHAMBRES impreuna cu camerele de comert membre au contribuit la accelerarea procesului de redresare economica, realizat atat prin includerea nevoilor si prioritatilor mediului de afaceri in propunerile legislative europene, cat si prin creionarea planurilor nationale de redresare si rezilienta. Nu in ultimul rand, la nivelul organizatiei se depun eforturi pentru ca dublul proces de transformare verde si digitala sa nu impovareze antreprenorii, ci prin intermediul camerelor de comert nationale, sa li se ofere un spatiu sigur de asistenta si dezvoltare, care sa le stimuleze potentialul”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.
 

EUROCHAMBRES reprezinta peste 20 de milioane de afaceri in Europa prin 45 de membri (43 de Asociatii Nationale ale Camerelor de Comert si Industrie si 2 Organizatii de Camere Transnationale) si o retea europeana de 1700 de Camere Regionale si Locale. Peste 93% dintre aceste intreprinderi sunt intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri). Intreprinderile membre ale Camerelor angajeaza peste 120 de milioane de persoane.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani