Grid star
camere de comert

EVENIMENTUL ANULUI IN AGRICULTURA - Mihai Daraban: In 2022, Indagra inregistreaza un grad de internationalizare de 29%

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu si Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea au inaugurat miercuri, 26 octombrie 2022, la Centrul Expozitional Romexpo, editia XXVI-a a Targului International INDAGRA, cel mai mare eveniment agricol din Romania dedicat produselor si echipamentelor in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei.
 
In deschiderea evenimentului, presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat:
"Editia de anul acesta a Targului International INDAGRA a cunoscut o crestere semnificativa comparativ cu anii precedenti. Am observat ca pentru cele cinci zile de INDAGRA, interesul expozantilor a crescut, fapt care s-a reflectat in numarul mai mare de participanti, evenimentul inregistrand un grad semnificativ de internationalizare anul acesta, respectiv de 29%, fiind prezente la targ peste 430 de companii, pe o suprafata de 29.000 de metri patrati pe care Romexpo o pune la dispozitie. As vrea sa subliniez faptul ca agentii economici si-au facut bugetul pentru targuri si expozitii din 2021, pentru anul 2022, fara a avea perspectiva iesirii din pandemie".
 
Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor s-a declarat increzator in resursele naturale ale tarii noastre si rezultatele muncii fermierilor romani:
"In pofida unui an extrem de greu, marcat de razboiul din Ucraina, de criza energetica si de seceta, productia de grau este dubla fata de necesarul de consum al Romaniei. Totodata, fructele si legumele romanesti sunt mult mai prezente in pietele romanilor, iar acesta este meritul fermierilor romani care, in ciuda tuturor acestor greutati, au continuat sa acceseze programele de sprijin si sa lucreze in echipa".

Daea i-a felicitat pe fermieri

 
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a tinut sa-i felicite pe fermierii romani pentru rezultatele pe care le-au obtinut in conditii extrem de grele:
"Atunci cand lipsa de apa a acoperit intreaga suprafata a tarii, dumneavoastra ati reusit prin munca iscusita, prin activitatea zilnica sa intoarceti brazda tarii si sa smulgeti din rodul pamantului cele 9 milioane tone de cereale grau si cele peste 2 milioane tone de floarea soarelui, asigurand astfel necesarul de consum al Romaniei si excedentul pentru export. Sigur, acestei realizari nu putea sa-i lipseasca tehnica agricola, ma refer la cei care produc masini si utilaje si care in acest targ isi dau mana cu fauritorii de hrana, fermierii romani".

Targul INDAGRA se desfasoara in perioada 26-30 octombrie 2022, in pavilionul B al complexului Romexpo, in aceiasi perioada cu INDAGRA FOOD – Targul International pentru industria alimentara, pavilion B2.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani