Grid star
camere de comert

TOPUL NATIONAL AL FIRMELOR - Mihai Daraban: Profitul din exploatare al companiilor prezente in clasamentul TNF 2022 a inregistrat o crestere cu aproape 30%

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) organizeaza in 23 noiembrie Topul National al Firmelor 2022 (TNF 2022), eveniment ce se va desfasura incepand cu ora 18:00 la Centrul Expozitional Romexpo. La eveniment sunt asteptati sa participe reprezentanti ai celor mai performante companii, personalitati ale autoritatilor publice centrale, precum si presedinti ai Camerelor de Comert Judetene.

"In ciuda tuturor dificultatilor, 2021 a fost anul revenirii economice cu 5.6% crestere in Romania si 4.2% in zona Euro, de unde vin cele mai multe comenzi pentru economia romaneasca. Profitul din exploatare al companiilor prezente in clasamentul TNF 2022 a inregistrat o crestere cu aproape 30%, ceea ce spune foarte multe despre competitivitatea mediului de afaceri romanesc. Performantele inregistrate de companiile romanesti in 2021, gratie unui efort extraordinar facut de oamenii de afaceri, merita afirmate ca atare si promovate. Succesul in afaceri vine doar prin enorm de multa munca si exact acesta este si mesajul pe care Camera de Comert si Industrie a Romaniei vrea sa il consolideze cu ocazia Topului National al Firmelor 2022, pe care il organizam la Romexpo, pe data de 23 noiembrie. Romania poate mentine cresterea economica si poate evita recesiunea doar printr-un dialog autentic intre stat si companii”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Clasament realizat in exclusivitate de catre CCIR

 TNF 2022 este un clasament realizat in exclusivitate de catre CCIR, datele centralizate evidentiind tendinte pozitive pentru toti indicatorii care au stat la baza realizarii acestuia, precum numarul de companii, cifra de afaceri si profit.
 
Astfel, comparativ cu anul anterior, numarul firmelor incluse in primele 10 pozitii a crescut de la 12.393 in 2021 la 12.740 companii in 2022, reprezentand o apreciere cu 2,79%.  Totodata, cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele zece locuri este de 212,14 miliarde de euro, in crestere cu 19,05% fata anul precedent, iar profitul din exploatare al companiilor a insumat 19,56 miliarde euro, insemnand o crestere procentuala de 29,7%. Ponderea profitului din cifra de afaceri a crescut in 2022 fata de 2021, profitul din exploatare reprezentand 9% din cifra totala de afaceri, ceea ce indica o crestere a profitabilitatii companiilor romanesti.
TNF 2022 prezinta cele mai performante companii din sapte domenii de activitate: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit, constructii. Cele mai semnificative domenii, ca pondere, dupa numarul de companii incluse in top 10, sunt industria (35,2%) si serviciile (28%), urmate de comert (20,9%), agricultura, silvicultura si pescuit (5%), constructii (4,7%), cercetare-dezvoltare si high-tech (3,7%), turism (2,2%). 
In functie de cifra de afaceri, comertul are o pondere de 44,09% din cifra totala de afaceri a companiilor, urmat de industrie (35,4%) si servicii (11,3%). Cele mai profitabile companii sunt in domeniul industrie, cu un profit de 42,6% din profitul total si o pondere a profitului de 11% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.

 Despre TNF 2022

CCIR premiaza cele mai performante companii din Romania, in cadrul Galei „Topul National al Firmelor” (TNF), editia a XXIX-a, eveniment care va avea loc, miercuri 23 noiembrie, la Centrul Expozitional Romexpo. Reprezentantii mediului de afaceri care doresc sa participe la Gala Topului National al Firmelor 2022 se pot inscrie online, accesand link-ul:
https://tnf.ro/inregistrare2022/

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani