Grid star
camere de comert

INTARIREA RELATIILOR DE AFACERI - Mihai Daraban: Romania si Indonezia au nevoie de un proiect economic de mare anvergura

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga, in mijloc) a primit, in 27 septembrie 2023, vizita E.S. Meidyatama Suryodiningrat, ambasador al Republicii Indonezia in Romania, in scopul sustinerii unui dialog pe tema dinamizarii colaborarii economice bilaterale.

"Atat Romania cat si Republica Indonezia au neaparata nevoie de un proiect comun de mare anvergura, asa-numitul core project, care va intari in mod sigur relatiile comerciale bilaterale si, in mod evident va impulsiona din ce in ce mai mult companiile sa acceseze pietele din cele doua state. Un astfel de proiect poate viza o cooperare foarte stransa in ceea ce priveste domeniul securitatii alimentare, mai ales daca tinem cont de pozitionarea geografica a Romaniei, cu iesire la Marea Neagra si cu acces la Fluviul Dunarea.

Astfel, Portul Constanta reprezinta o alternativa eficienta pentru tranzitul de marfuri din Republica Indonezia catre Europa, fiind o importanta poarta de acces catre statele Uniunii Europene si nu numai. Toate marfurile care vin din Republica Indonezia pe cale navala trec prin Canalul Suez, iar de aici pana in Portul Constanta sunt numai trei zile si jumatate de navigatie, fata de 11 zile cat ar dura pana sa intre in Portul Rotterdam, ceea ce inseamna in final costuri mai reduse”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Proiecte comune

"Trebuie sa demaram cat mai repede proiecte investitionale comune cu Romania, in care sa implicam mediile de afaceri din cele doua state si care sa contribuie in acest mod la cresterea schimburilor comerciale bilaterale. In momentul de fata, de exemplu, nu exista importuri de grau din Romania, iar in acest sens invitatia de a participa la INDAGRA, cel mai important targ agricol din Sud-Est-ul Europei este mai mult decat binevenita si cu siguranta va contribui la stabilirea de noi contacte comerciale intre cele doua medii de business.

Romania reprezinta o piata de interes major pentru firmele indoneziene, sprijinul CCIR in identificarea problemelor si impedimentelor pe care companiile le intampina in a accesa pietele din cele doua tari fiind unul deosebit de important”, a declarat E.S. Meidyatama Suryodiningrat, ambasador al Republicii Indonezia in Romania

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani