Grid star
camere de comert

CAMERA DE COMERT ACUZA USR DE INTOXICARE IN LEGATURA CU TERENUL DE LA ROMEXPO – CCIR explica pe intelesul tuturor cum stau, de fapt, lucrurile

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) acuza intr-un comunicat de presa USR de intoxicare in legatura cu terenul de la Romexpo. CCIR arata ca a avut permanent dreptul exclusiv si gratuit de folosinta si de exploatare

Iata comunicatul CCIR:

"Despre intoxicarile USR – 'terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit CCIR'
 
 Este una dintre marile minciuni ale USR, pentru ca, asa cum a decis Curtea Constitutionala, statul, adica legiuitorul, adica Parlamentul, o poate face.
 
Azi, domnul Claudiu Nasui de la USR continua sa dezinformeze opinia publica, dar aceasta stare de fapt tinde sa devina un pleonasm.
 
Textul proiectului legii, asa cum este prezentat de domnul aratat anterior, confirma ca pentru USR, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) este 'un ONG privat, scris camera de comert cu litere mici', minimalizand flagrant si anti-romanesc, institutia infiintata de statul roman acum 157 de ani, mai exact prin Decret de catre insusi Domnitorul Alexandru Ioan Cuza.
 
Ceea ce USR ascunde sunt, totodata, istoria si statutul CCIR si, deopotriva, ale terenului de la Romexpo.
 
Dupa Revolutie, CCIR a functionat in baza unui Decret-lege, iar incepand cu anul 2007 functioneaza in baza unei legi speciale, prin care, acelasi legiuitor, statul roman, o defineste ca fiind Camera Nationala – insa pentru USR acestea nu au nici o importanta.
 
La fel de fraudulos, USR ascunde adevarul istoric, alegand sa nu recunoasca actele si faptele prezentate public de catre CCIR care a aratat, fara echivoc, faptul ca a avut permanent, inca dinainte de anii 1970, dreptul exclusiv si gratuit de folosinta si de exploatare a terenului de la Romexpo, teren pe care CCIR a construit si operat in regim privat pavilioanele expozitionale si toate celelalte constructii astfel edificate.

Pastrand aceeasi rezolutie comportamentala, USR deformeaza realitatea contextuala, dosind faptul ca terenul se afla in folosinta actuala a CCIR potrivit hotararilor de Guvern din anul 2004, folosinta gratuita care continua sa existe pentru inca 32 de ani, pana in anul 2053. Iata de ce ieri vorbeam despre analfabetism functional, in conditiile in care toata aceasta stare de fapt si de drept este (de)scrisa in expunerea de motive a proiectului de lege – poate incepe sa citeze si de aici domnul Nasui.
 
Precizam ca hotararile de Guvern din anul 2004 nu au facut altceva decat sa limiteze durata intinderii dreptului de folosinta gratuita acordat anterior de statul roman catre CCIR, deoarece au impus un termen limitat, de 49 de ani, comparativ cu situatia anterioara anului 2004, cand dreptul de folosinta gratuita fusese acordat pe o perioada de timp nedeterminata.
Vom reveni de fiecare data".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani