Grid star
camere de comert

REVITALIZAREA SCHIMBURILOR COMERCIALE - Autostrada Dunare – Marea Egee, componenta vitala pentru dezvoltarea economica a Romaniei

Presedintele Camerei de Comert si Industrie (CCIR) Mihai Daraban, a avut in 24 februarie 2021 o intalnire de lucru cu reprezentantii companiei Large Infrastructure Projects din Bulgaria, in scopul identificarii unor solutii optime de revitalizare a schimburilor comerciale care se desfasoara in  partea de Nord-Est si cea de Sud-Est a Europei, mai exact intre Marea Baltica si Marea Egee.
 
In acest sens, compania din Bulgaria a prezentat presedintelui CCIR unul dintre cele mai ample proiecte de infrastructura regionala si anume, autostrada Dunare – Marea Egee, un tronson din aceasta urmand sa conecteze Bucurestiul cu reteaua de autostrazi deja existenta in Bulgaria si Grecia, in partea de Sud-Est a Europei.   
 
Lipsa unei infrastructuri adecvate in Romania continua sa puna mari probleme dezvoltarii mediului de afaceri autohton. De aceea, un proiect atat de ambitios ca acesta este nu numai oportun, ci chiar vital pentru dezvoltarea noastra economica. Proiectul propus de catre oamenii de afaceri bulgari se va bucura de sprijinul CCIR, urmand sa identificam impreuna modalitatile de punere in practica a acestuia.
Este o oportunitate pe care Romania nu trebuie sa o rateze, mai ales pentru ca o astfel de autostrada, odata finalizata, va transforma si Dunarea intr-un coridor comercial important si, implicit, va dezvolta Portul Constanta. Totodata, Bucurestiul va fi legat direct cu autostrazile Hemus, Trakia si Maritsa din Bulgaria, iar mai apoi cu Egnatia Odos din Grecia, ceea ce se va traduce intr-o crestere substantiala a volumului comercial cu aceste state”, a declarat presedintele CCIR Mihai Daraban.

Prioritate

 „Proiectul Aegean to Baltic Sea Connection & Danube (ABC + De) are ca scop conectarea prin autostrazi si drumuri a partilor nord-estice si sud-estice ale Europei, astfel incat tranzitarea cu masina din regiunea Baltica pana la Marea Egee sa devina o realitate de zi cu zi.
In prezent, acest drum este foarte dificil de realizat, autostrazile fiind rare, inexistente sau nefiind interconectate. De aceea, autostrada Dunare – Marea Egee reprezinta o prioritate pentru noi, fiind componenta esentiala a intregului proiect paneuropean”, a declarat directorul general Large Infrastructure Projects, Roumen Markov.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani