Grid star
camere de comert

CCIR SPRIJINA MEDIUL DE AFACERI - Evenimente informative pe tema BREXIT

Guvernul Romaniei, prin autoritatile abilitate, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) va organiza o serie de evenimente informative, care se vor desfasura in mediul online, avand ca obiectiv general furnizarea de informatii exhaustive privind noile conditii de desfasurare si reglementarile aferente principalelor domenii de cooperare economica cu UK.
 
Presedintele CCIR MIhai Daraban a declarat ca in 2021, BREXIT-ul va fi principala provocare pentru mediul de afaceri romanesc:

"Misiunea CCIR, precum si cea a autoritatilor din Romania este aceea de a facilita acest proces de tranzitie, astfel incat antreprenorii romani sa fie cat mai bine pregatiti pentru schimbarile ce vor surveni.

Nu trebuie sa uitam faptul ca Marea Britanie este tara cu care Romania inregistreaza cel mai mare excedent comercial si, totodata, reprezinta a cincea destinatie de export pentru produsele romanesti. Vom implica intreaga retea camerala in procesul de informare a mediului de afaceri cu privire la noile reglementari comerciale ca urmare a BREXIT-ului”,a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Seminarii online

 Astfel, marti, 15 decembrie 2020, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Ministerul Finantelor Publice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Directia Generala a Vamilor impreuna cu CCIR vor organiza un seminar online ce va aborda noile reglementari privind regimul vamal, transportul de marfuri si persoane si efectele asupra activitatilor de import/export.
 
Totodata, joi, 17 decembrie 2020, va fi organizat un al doilea seminarde catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, Ministerul Transporturilor, Directia Generala a Vamilor si CCIR. Tematica principala se va axa pe reglementarile si procedurile post-Brexit privind exportul/importul de animale vii, produse de origine animala si non-animala, medicamente de uz veterinar si calatoria cu animale de companie.
Coordonatele de desfasurare a celor doua evenimente online vor fi comunicate in cel mai scurt timp, anunta Camera de Comert.

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (UK) a parasit Uniunea Europeana (UE) la data de 31 ianuarie 2020 astfel incat, in acest moment se afla in perioada de tranzitie care se va finaliza la 31 decembrie 2020. Astfel, prin parasirea pietei unice UE si a uniunii vamale, noi reglementari vor fi implementate incepand cu data de 1 ianuarie 2021, pe relatia cu Regatul Unit.
 
Evenimentele vor beneficia de prezenta unor responsabili de rang inalt din cadrul institutiilor si administratiei centrale romanesti, a caror arie de competenta reglementeaza relatiile comerciale bilaterale romano-britanice, si vor aborda aspecte tehnice punctuale privind noul regim vamal, norme fiscale, mobilitatea transfrontaliera si transportul de marfuri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani