Grid star
camere de comert

IMBUNATATIREA CADRULUI LEGISLATIV PRIVIND INVESTITIILE – Lazar Comanescu: Se impune o actualizare a legislatiei privind achizitiile publice


Consilierul pe probleme externe al Presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), dl. Ambasador Lazar Comanescu, a participat azi, 24 martie, la webinarul „Achizitiile publice in Romania: „Cadrul operational, practica si oportunitatile de investitii”, organizat, in colaborare, de catre Ambasada Romaniei in Franta, MEDEF(Mouvement des entrprises francaises) si Asociatia expertilor in achizitii publice – Bucuresti.

Dezbaterea a vizat indeosebi aspecte privind cadrul si modalitatile de utilizare eficienta a banilor publici, astfel incat sa se asigure un raport optimal сalitate/prеt, satisfacerea interesului public, prin dezvoltarea si imbunatatirea mediului de viata al comunitatii, precum si stimularea dezvoltarii economice.

Romania se afla la inceputul unui ciclu de patru ani, fara alegeri, in care factorii politici isi vor putea concentra toata atentia spre masuri si actiuni de dezvoltare economica, inclusiv imbunatatirea, intr-o abordare pe termen lung si predictibila, a cadrului legislativ referitor la investitii. Asemenea masuri sunt necesare, inclusiv si mai ales, in conditiile in care, in urmatorii sapte ani, Romania va beneficia, via Mecanismul de Rezilienta si Redresare, respectiv Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, de fonduri europene de aproximativ 80 de miliarde de euro, ceea ce va insemna o crestere a volumului achizitiilor publice. CCIR considera cu atat mai important ca autoritatile Statului Roman, sa intreprinda masuri pentru simplificarea in continuare a legislatiei cu privire la achizitiile publice, cu accent pe actualizarea directivelor deja existente si, totodata, pe schimbarea anumitor criterii de selectie, a declarat consilierul pe probleme externe al presedintelui CCIR, dl. Lazar Comanescu.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani