Grid star
camere de comert

INTALNIRE LA NIVEL INALT - CCIR a organizat Forumul Economic Romania – Israel

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Ambasada Statului Israel in Romania au organizat, miercuri, 9 iunie 2021, Forumul de Afaceri Romania – Israel, prilejuit de vizita oficiala in Romania a E.S. Reuven Rivlin, Presedinte al Statului Israel.
 
Din delegatia oficiala a Statului Israel au facut parte importanti oficiali guvernamentali insotiti de companii reprezentative israeliene din urmatoarele sectoare economice: aparare, orase inteligente, securitate cibernetica si siguranta nationala; sanatate si digitalizare in sanatate (producatori de software si echipamente de profil); agricultura si managementul apei (sisteme de irigatii, sere si tehnologii de cresterea animalelor).

Proiecte comune

 Presedintele Statului Israel, E.S. Reuven Rivlin a declarat: "Acest seminar de afaceri este extrem de important. In timp ce discutiile dintre guverne creeaza baza relatiilor oficiale, legaturile B2B si, in final, cele dintre oameni, sunt adevarata baza pentru un parteneriat vibrant intre natiuni. Cooperarea economica Israel-Romania are un potential extraordinar de a aduce mari beneficii reciproce ambelor tari. (…)
In prezent exista 137 de proiecte comune, la care participa 251 de companii israeliene si romanesti. Apreciem foarte mult sprijinul continuu al Romaniei pentru a ne asigura ca Israelul este un partener deplin in toate programele relevante ale UE”.

Predictibilitate

 Premierul Romaniei, Florin Citu a declarat ca incurajeaza comunitatile de afaceri romane si israeliene, in cooperare cu guvernele lor, pentru a identifica un proiect emblematic comun care sa valorifice experienta bogata pe care o au cele doua tari in domenii precum: cercetare, educatie si afaceri:
"Predictibilitatea este cea mai buna strategie pentru un mediu de afaceri durabil. Pentru guvernul meu, imbunatatirea si asigurarea predictibilitatii este una dintre coordonatele principale ale unei guvernari eficiente. Este simplu: nu majoram impozitele, nu schimbam regulile in mijlocul jocului”.
 
La intalnire a participat si ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui, care a spus: "Este o mare onoare pentru mine sa ma adresez astazi, la acest forum de afaceri, in prezenta unor oficiali de rang inalt ai Statului Israel si ai Romaniei. Forumul de Afaceri Romania Israel este oportunitatea perfecta pentru a explora si capitaliza oportunitatile comerciale pe care cele doua state le ofera. Astfel, doresc sa le urez un calduros bun venit companiilor romanesti si israeliene la acest forum. Sunt convins ca este locul perfect pentru a intari cooperarea economica dintre cele doua state si pentru a dezvolta noi proiecte. Suntem foarte recunoscatori Excelentei Sale, Presedintele Statului Israel, dl. Reuven Rivlin, pentru suportul important pe care l-a aratat in organizarea acestui eveniment".

Mesajul presedintelui CCIR

 "Camera de Comert si Industrie a Romaniei CCIR, cea mai puternica si mai reprezentativa organizatie a comunitatii de afaceri din Romania, dispune de o infrastructura puternica atat la nivel national, cat si regional, infrastructura care include camerele de comert regionale din fiecare judet al Romaniei, reprezentand mai mult de 15.000 de companii.
Totodata, organizatia noastra este membru cu drepturi depline al celor mai prestigioase entitati internationale, cum ar fi: Eurochambres, Asociatia Camerelor Balcanice (ABC), Consiliul de Afaceri al Organizatiei de Cooperare Economica a Marii Negre (BSEC BC) si, de asemenea, face parte din reteaua World Chambers. CCIR a actionat si va continua sa actioneze in beneficiul comunitatii noastre de afaceri si asteapta cu nerabdare sa dezvolte proiecte durabile menite sa incurajeze un climat de afaceri prietenos pentru investitorii interesati de piata romaneasca”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
Sesiunile tematice si intalnirile business-to-business (B2B) au avut loc la sediul CCIR Business Center, si s-au constituit intr-un eveniment de interes pentru companii, atat pentru consolidarea promovarii bunurilor si serviciilor pe piata economica din Statul Israel, cat si pentru identificarea de noi oportunitati de afaceri. 

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Israel insuma 570,15 milioane de euro, la sfarsitul anului 2020. La nivelul lunii martie 2021, in Romania activau un numar de 8298 de companii israeliene, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 64,04 milioane de euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani