Grid star
camere de comert

PRESEDINTELE CCIR, INTALNIRE CU AMBASADORUL IORDANIEI - Romania-Iordania, proiecte economice bilaterale ambitioase

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a avut in 29 mai 2023 o intrevedere cu E.S. Sufyan Qudah (foto dreapta), Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Regatului Hasemit al Iordaniei in Romania, agenda discutiilor cuprinzand dinamizarea relatiilor economice bilaterale prin actiuni concrete care sa intensifice cooperarea dintre cele doua tari.

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a punctat faptul ca balanta schimburilor comerciale este net in favoarea Romaniei, precizand ca acest lucru se datoreaza inclusiv celor 3.544 de companii cu capital iordanian in tara noastra.

E.S, Ambasadorul Sufyan Qudah a solicitat sprijinul CCIR pentru realizarea unui amplu proiect public-privat, agreat de guvernele celor doua tari, privind realizarea unui hub de depozitare si distributie a cerealelor romanesti in portul Aqaba si de crearea a unui hub similar in portul Constanta, pentru fertilizatorii din Iordania.

De asemenea, a fost precizat faptul ca in cursul acestui an, Camera de Comert din Iordania doreste sa intreprinda o misiune economica in Romania, pentru a consolida proiectele incepute si totodata pentru a pune bazele altor proiecte economice, in domenii precum agricultura si turism.

Partener economic important

Presedintele CCIR, Mihai Daraban, a declarat:

Iordania reprezinta un partener economic si comercial important al Romaniei, avand in vedere atat relatiile traditionale si istoricul colaborarii, cat si aportul semnificativ al grupurilor de iordanieni care au studiat in tara noastra, la mentinerea activa a dialogului comercial dintre noi. Ne vom implica in viitorul proiect propus pentru realizarea la Constanta a unui hub pentru fertilizatorii iordanieni, precum si in organizarea vizitei delegatiei de afaceri de la Amman, pentru care propunem perioada 25-29 octombrie, pe parcursul INDAGRA, cel mai important eveniment expozitional pe profil de agricultura si industrie alimentara din SE Europei, care se desfasoara la Romexpo. (...) Aceasta initiativa se coreleaza perfect cu una dintre preocuparile principale ale CCIR, respectiv sprijinirea accesului companiilor romanesti pe pietele extra-comunitare”.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani