Grid star
eveniment

PUSCARIE PENTRU CITU – Mutare de ultima ora

Puscarie pentru Florin Citu. Asta se poate intampla daca propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.115/1999 privind responsabilitatea ministeriala depusa de senatorul Daniel Zamfir va fi adoptata, iar Florin Citu va refuza din nou sa se prezinte in Parlament atunci cand este chemat.

Daniel Zamfir a depus un proiect de lege care prevede sanctionarea cu inchisoarea intre 6 luni si 3 ani pentru ministrii care refuza in mod repetat sa se prezinte la audieri in comisiile de specialitate, comisiile de ancheta sau in Parlament.

In expunerea de motive se arata ca au fost „situatii repetate in care membrii ai Guvernului au refuzat sistematic si nejustificat sa participe la lucrarile comisiilor permanente sau comisiilor de ancheta, desi au fost invitati in repetate randuri atat de birourile de conducere ale comisiilor, cat si de Camera Deputatilor si/sau Senat, prin decizia Biroului permanent al respectivei Camere, dialogul interinstitutional precum si controlul parlamentar asupra activitatii Guvernului a fost periclitat".

"Tocmai de aceea, pentru a stopa perpetuarea acestui comportament, care conduce la o lipsa totala de transparenta prin evitarea controlului parlamentar, se impune completarea actualei legislatii, astfel incat prezenta membrilor Guvernului la lucrarile Camerei Deputatilor, Senatului sau ale comisiilor permanente, speciale si de ancheta sa fie garantat.

In acest sens, actuala propunere legislativa vizeaza completarea Legii 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, astfel incat refuzul repetat al membrilor Guvernului de a se prezenta la lucrarile comisiei permanente la care este invitat, in cadrul activitatii de informare a Parlamentului de catre membrii Guvernului, sa fie sanctionat, se mentioneaza in aceeasi expunere de motive.

In vara, Daniel Zamfir anunta ca va depune o plangere penala la adresa ministrului Finantelor Publice, Florin Citu, in baza legii raspunderii ministeriale, ca urmare a refuzului acestuia de a se prezenta la audieri in mai multe randuri.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani