Grid star
punguta cu doi bani

Radiodifuziunea Romana ar putea incapea pe mana omului Big Pharma. Legatura cu Ciolos

Societatea Romana de Radiodifuziune s-ar putea pricopsi cu un presedinte care se dovedeste a fi omul marii industrii farmaceutice (Big Pharma). Un personaj discret, dar cu un trecut cat se poate de interesant.

Este vorba despre un anume Liviu Popescu, propus de catre USR-PLUS. La scurta vreme dupa ce Vlad Voiculescu a ajuns ministrul Sanatatii, in 2016 (in guvernul Dacian Ciolos), Popescu a inceput sa lucreze ca director in Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), scrie jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics.ro.

La ARPIM, Popescu se ocupa cu:

- reprezentarea asociatiei, care reunea 28 de producatori din industria farmaceutica, in relatiile cu terte parti: comisii ale Parlamentului, politicieni, organisme de reglementare, mass-media, grupuri de sustinere a pacientilor, asociatii profesionale din domeniul sanatatii si societati medicale etc.;

- reprezentarea si promovarea eficienta a intereselor industriei pe linga principalele autoritati de reglementare: Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala pentru Medicamente si Dispozitive Medicale, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Parlament s.a.;

- gestionarea diferitelor grupuri de lucru ale asociatiei comerciale pentru a oferi argumente eficiente pentru initiativele de afaceri guvernamentale.

In ianuarie, imediat dupa debutul campaniei de vaccinare, Popescu, ajuns expert, ii linistea pe romani in ceea ce priveste efectele secundare ale vaccinurilor, postand urmatoarele pe Facebook:

Nush altii cum sunt, dar eu daca nu fac macar un pic de efecte secundare la vaccin incep sa ma intreb daca o fi fost bun, daca o fi fost respectat lantul de frig si – above all – daca imi ofera protectia scontata. Caci spre deosebire de medicamente (OTC included), la vaccinuri e chiar indicat sa vezi si sa simti acele efecte secundare din prospect, ceea ce inseamna ca sistemul tau imunitar s-a pus in miscare in directia corecta. Si poate se gaseste cineva cu mai multa autoritate profesionala decat mine sa explice de ce e chiar normal si chiar dezirabil sa fii un pic subfebril dupa un vaccin mRNA. Sau antigripal”.

* Cititi aici mai multe detalii, inclusiv despre un scandal in care Popescu a fost implicat alaturi de Ciolos si care l-a distrus pe un fost ministru

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani