Grid star
banci

REMUNERAREA ANGAJATILOR IN FUNCTIE DE GEN – Noi obligatii pentru banci. BNR a publicat proiectul (Document)

Bancile din Romania vor fi obligate sa raporteze la Banca Nationala a Romaniei diferenta de remunerare in functie de genul angajatilor, prevede un proiect elaborat de institutia condusa de Mugur Isarescu.

Proiectul de ordin reglementeaza forma si continutul formularelor de raportare privind informatiile care se transmit de catre institutiile de credit selectate de catre BNR in cadrul exercitiilor de raportare derulate in scopul supravegherii politicilor de remunerare pentru:
-evaluarea comparativa a tendintelor si practicilor de remunerare;
-evaluarea comparativa a diferentei de remuneratie intre membrii personalului de gen masculin si membrii personalului de gen feminin.

Prima raportare privind remunerarea membrilor personalului se va realiza in 2023, pentru informatiile aferente remuneratiilor acordate pentru activitatea profesionala desfasurata in 2022. In ceea ce priveste raportarea informatiilor cu privire la diferenta de remuneratie intre membrii personalului de gen masculin si membrii personalului de gen feminin, prima raportare se va realiza in 2024, pentru informatiile aferente anului 2023.

Principalele prevederi ale proiectului de ordin vizeaza:

-stabilirea sferei institutiilor de credit carora le revine obligatia de a transmite informatii catre BNR pentru exercitiile de raportare vizate de proiectul de ordin;
-continutul formularelor de raportare;
-termenele de raportare;
-reguli de validare a informatiilor cuprinse in formularele de raportare;
-sistemul informatic prin care informatiile sunt transmise catre BNR.

*Proiectul BNR

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani