Grid star
punguta cu doi bani

Romania a luat decizia privind importurile din Ucraina

Decizie dupa ce agricultorii romani au protestat pentru ca pierd bani din cauza importurilor de cereale din Ucraina. Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca aplica noile prevederi ale Regulamentului Comisiei Europene din 2 mai 2023 si nu va permite importurile in Romania de grau, porumb, floarea-soarelui si rapita originare din Ucraina pana la 5 iunie 2023.

Pentru celelalte tipuri de produse de origine nonanimala, care nu fac obiectul acestor noi reglementari, ANSVSA realizeaza controale pentru transporturile provenite din Ucraina la Posturile de Control la Frontiera/Puncte de Intrare si la destinatia finala (depozite de cereale, unitati de procesare si comercializare) a acestor produse.

Inainte de decizia ANSVSA, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ce a decis Comisia Europeana: va acorda Romaniei compensatii in valoare de aproape 30 milioane de euro pentru fermierii romani afectati de importurile de cereale din Ucraina. Suma se adauga celor 20 milioane euro pe care tara noastra deja i-a primit (click aici pentru a citi).

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani