Grid star
eveniment

ROMANIA IMPRUMUTA 250 MILIOANE DE EURO DE LA BANCA EUROPEANA DE INVESTITII - Costul total al proiectului este 420 milioane euro (Contractul)

Romania va imprumuta 250 milioane de euro de la Banca Europeana de Investitii pentru construirea Spitalui Regional de Urgenta Iasi. Copstul total al proiectului este de peste 420 de milioane de euro, iar diferenta va fi suportata din fonduri publice.

Astfel, ministerul de Finante condus de Alexandru Nazare (foto centru) a pus in dezbatere publica Legea pentru aprobarea Contractului de finantare (Proiectul privind Spitalul Regional de Urgenta Iasi - COVID-19), intre Romania si Banca Europeana de Investitii, semnat la Bucuresti si la Luxemburg la 20 aprilie 2021.
Potrivit expunerii de motive, noul Spital Regional de Urgenta Iasi va inlocui infrastructura invechita si fragmentata a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Iasi cu o structura moderna, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural si medical, al echipamentelor si tehnologiei IT. Spitalul va utiliza un nou model operational de management de spital, financiar, administrativ si clinic, focalizat pe pacient.

60 de paturi de urgenta

Acesta va fi organizat pe centre de ingrijire, grupate pe patologii inrudite si va avea 850 de paturi de spitalizare continua, 60 paturi de urgenta, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 sali de operatie, servicii avansate de imagistica, radiologie interventionala, endoscopie, cardiologie interventionala, neurostiinte, etc.
Astfel, acesta este prevazut a deveni un centru de nivel tertiar pentru reteaua de spitale din regiunea Nord-Est, pentru a trata pacientii critici si cazurile care necesita tehnologie si expertiza la nivel inalt, va integra tehnologii si practici medicale actualizate, abordari multidisciplinare, eficiente si sigure din punct de vedere clinic.

*Cititi aici contractul de imprumut

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani