Grid star
eveniment

MINISTERUL DE FINANTE A INCASAT PESTE 500 MILIOANE LEI – Banii vin dupa ce au fost conectate 600.000 de case de marcat la sistemul ANAF. Mediul de afaceri are posibilitatea recuperarii cheltuielilor facute

Ministerul Finantelor condus de Adrian Caciu (foto) a incasat miercuri, 11 ianuarie 2022, 521 milioane de lei ca urmare a indeplinirii obiectivului de conectare a 600 de mii de case de marcat la sistemul informatic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si reintregirii sumelor cheltuite in trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investitiile din cadrul jaloanelor PNRR.

Prin conectarea celor 600 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achizitia si punerea in functiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Deduceri in valoare de 338 milioane lei

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totala a deducerilor din impozitul intreprinderilor, aferenta achizitiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfarsitul anului trecut la suma de 338 mililoane lei.

O veste imbucuratoare la inceput de an! Este cea mai mare suma primita pana acum si adaugand si primele doua transe incasate anul trecut ajungem sa avem peste 42% incasari din alocarea totala destinata ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem in grafic si nu pot decat sa ma bucur si sa multumesc echipei pentru exemplul de buna practica administrativa” , a declarat ministrul de Finante, Adrian Caciu.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani