Grid star
punguta cu doi bani

Romania se imprumuta cu 713 euro pe secunda. Unde se duc banii?

Florin Citu a fost mutat din functia de ministru de Finante in cea de prim-ministru, dar nebunia imprumuturilor continua. Ceea ce ne face sa ne gandim ca accesarea unor imprumuturi in nestire nu a fost doar o strategie a ex-ministrului de Finante Florin Citu, ci reprezinta o politica de stat. Ce se intampla in Romania este infiorator. In primele 49 de zile ale anului 2020 Romania a imprumutat 3 miliarde euro, ceea ce inseamna 42.806 euro pe minut, adica 713 euro pe secunda. Datele au fost dezvaluite de economistul Adrian Caciu, pe pagina sa de Facebook. Ramane totusi aceeasi eterna intrebare: unde se duc banii.

Iata ce a constatat economistul Adrian Caciu:

Romania s-a imprumutat deja 14,8 miliarde lei (3 miliarde euro) in primele 49 de zile ale anului 2021. Peste 300 milioane lei pe zi. 12,6 milioane lei pe ora. 42.806 euro pe minut. 713 euro pe secunda.

Rostogolirea datoriei publice scadente inseamna 2,9 miliarde lei. Datoria publica creste cu 2,4 miliarde euro.

Deficitul public la luna februarie va fi de cca 1-1,05% din PIB. Din acel 7,16 estimat la proiectia bugetara se consuma 1 punct procentual. Si unii spun ca este fezabil! Optimist scenariu, mult prea optimist! Daca ar fi corelat cu necesarul de finantare si cu realizatul la 49 de zile ar fi fost mai prudenti”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani