Grid star
business capital

SA-L CREDEM PE CITU? – Ministrul Finantelor anunta revenirea in V a economiei

Economia Romaniei isi revine in “V” si acest lucru este o certitudine. Cel putin asta pretinde ministrul Finantelor Florin Citu (foto).

Citu sustine sustine ca aceasta performanta se datoreaza masurilor luate si implementate in perioada de criza, precum:

- lichiditatile injectate in economie in valoare de 27.01 miliarde lei, adica 2,55% din PIB.

- cresterea masiva a investitiilor in valoare de 24.7 miliarde lei.

In perioada de criza am reusit aceasta performanta pentru ca am injectat lichiditate in economie de la ministerul de finante (dupa 7 luni 27.01 mld lei, 2,55% din PIB, au ramas in mediul economic prin facilitatile fiscale, investitii si cheltuieli exceptionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19) si am crescut masiv investitiile (record dupa 8 luni - 24.7 miliarde lei), afirma Florin Citu, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 4 septembrie 2020.

Ramanand in registrul performantelor, Citu mai explica faptul ca ar fi reusit sa scada dobanzile pentru tot portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. Asta inseamna o economie de aproape 100 milioane euro.

Redam mai jos precizarile ministrului de Finante Florin Citu:

Revenirea in V a economiei - o certitudine. Am promis si am livrat.

Am spus ca fac totul ca economia sa aiba o revenire in V. Astazi nimeni nu mai neaga acest lucru. Toate datele oficiale, INS si EUROSTAT, confirma acest scenariu. Nu ne oprim aici.

Aceasta este o lectie clara si usturatoare pentru multi.

In perioada de criza am reusit aceasta performanta pentru ca am injectat lichiditate in economie de la ministerul de finante (dupa 7 luni 27.01 mld lei, 2,55% din PIB, au ramas in mediul economic prin facilitatile fiscale, investitii si cheltuieli exceptionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19) si am crescut masiv investitiile (record dupa 8 luni – 24.7 miliarde lei).

Totul a fost posibil pentru ca noi, liberalii, am avut un plan credibil si transparent de administrare a economiei. Am administrat cu prudenta si responsabilitate finantele Romaniei in cea mai grea perioada din ultima suta de ani.

Dupa 8 luni de zile, in plina criza economica, cu o crestere a deficitului generata de cheltuieli legate de COVID-19 (6.6 miliarde lei cheltuieli directe) si scaderea veniturilor bugetare, am reusit performanta de a SCADEA dobanzile pentru TOT portofoliul cu 0,2 puncte procentuale. O economie de aproape 100 milioane euro.

Vom face totul, ca si pana acum, ca economia Romaniei sa fie cat mai putin afectata de cea mai mare criza economica globala din ultima suta de ani”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani