Grid star
eveniment

SALARIZAREA BUGETARILOR: ADOPTARE TACITA – Cine beneficiaza de decontarea cheltuielilor (Document)

Senatul a luat act in sedinta de luni, 17 octombrie 2022, de nota privind adoptarea tacita, prin implinirea termenului pentru dezbatere si adoptare, la 13 octombrie 2022, a proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Este vorba despre decontarea contravalorii cheltuielilor de deplasare cu transportul pentru functionarii publici. Proiectul nu a apucat sa fie dezbatut in Parlament, iar termenul de adoptare tacita s-a implinit. Camera Deputatilor este for decizional.

In expunerea de motive a legii se arata ca pentru a indeplini fiecare cerinta a cetatenilor, administratia locala trebuie sa fie formata din profesionisti, iar resursa umana sa fie la randul ei motivata si formata in mod constant in functie de nevoile si tendintele societatii. In scopul indeplinirii unei bune guvernari locale, un pachet de salarizare motivant reprezinta o necesitate pentru intreaga resursa umana specialista din administratiile publice locale.

Salarii mici

“Cu toate acestea, primariile din comune gasesc foarte greu angajati care sa se deplaseze in acele localitati, salariile fiind foarte mici. Astfel, posibilitatea decontarii cheltuielilor de deplasare pentru transportul intre localitatea in care angajatii administratiei publice locale din mediul rural isi au domiciliul intr-o alta localitate decat cea in care se afla locul de munca al acestora este unul din stimulentele necesare care au rolul de a asigura cresterea calitatii serviciilor publice”, se arata in proiectul de lege.​
Motiv pentru care, prin aceasta initiativa legislativa se doreste introducerea posibilitatii autoritatilor administratiei publice locale din mediul rural de a cuprinde in bugetul local sume destinate decontarii cheltuielilor cu efectuarea navetei functionarilor publici si personalului contractual din aparatul de specialitate al primariei".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani