Grid star
banci

SCAD RATELE LA BANCI –BNR anunta ce se intampla cu ROBOR

Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 scade.

Banca Naționala a Romaniei a anunțat miercuri, 12 iulie 2023, cotatia ROBOR la 3 luni: 6,49%.

In 11 iulie era 6, 50%.

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna. Scaderea indicelului inseamna si rate mai mici la banca.

Scaderea inflatiei

Potrivit BNR, rata anuala a inflatiei va continua sa scada in urmatoarele luni, in principal sub influenta efectelor de baza si a corectiilor descendente consemnate in trimestrele precedente de cotatiile unor marfuri, anunta Banca Nationala a Romaniei.

Potrivit raportului BNR, rata anuala a inflatiei si-a accelerat scaderea in primele doua luni ale trimestrului II, coborand de la 14,53 la suta in martie, la 10,64 la suta in mai, in linie cu previziunile, in principal ca efect al accentuarii trendului descendent al dinamicilor preturilor energiei si combustibililor, sub impactul unor efecte de baza, al diminuarii cotatiei titeiului si al schemelor de plafonare a preturilor la electricitate si gaze naturale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani