Grid star
eveniment

SCADE PRETUL LA ENERGIA ELECTRICA PENTRU POPULATIE – ANRE a decis reducerea pretului la energie electrica cu 1,89% pentru consumatorii casnici in perioada 1 iulie-31 decembrie 2020

Pretul la energie electrica va scadea in medie cu 1,89% in perioada 1 iulie-31 decembrie 2020, pe durata ultimelor 6 luni de piata reglementata, in raport cu primele 6 luni din acest an. Dupa aceea, incepand cu 1 ianuarie 2021, urmeaza liberalizarea completa a pietei, conform datelor emise luni, 29 iunie 2020, de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

Este vorba despre tarifele reglementate aplicate de catre furnizorii de ultima instanta obligati, care asigura 99,9% din consumul celor aproximativ 6 milioane de clienti casnici pentru care se aplica tarife reglementate. Decizia se aplica furnizorilor CEZ Vanzare, Electrica Furnizare, E.ON Energie Romania, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Engie Romania si Tinmar Energy.

Incepand cu data de 1 ianuarie 2021, piata de energie electrica se va liberaliza complet, iar furnizarea energiei electrice se va realiza concurential, inclusiv pentru categoria clientilor casnici. Astfel spus, fiecare client casnic va avea oportunitatea de a-si alege un furnizor in functie de nevoile specifice si de ofertele concurentiale pe care furnizorii le vor pune la dispozitie.

"Pentru a veni in sprijinul clientilor casnici in perioada urmatoare ANRE va elabora cadrul de reglementare necesar liberalizarii complete a pietei de energie electrica, incepand cu data de 1 ianuarie 2021, prin care se vor stabili inclusiv obligaţiile furnizorilor de ultima instanta si modalitatile de informare a clientilor casnici cu privire la liberalizarea pietei de energie electrica (prin intermediul facturilor emise, paginii de internet, prin afişare la punctele de informare etc.)", se mai arata in comunicat.

In egala masura, ANRE a pus la dispozitie, pe pagina proprie de internet, o aplicatie web denumita „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”. Click aici pentru a o accesa.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani