Grid star
eveniment

BANII DIN PNRR – Prima autorizare de plata. Ministerul Dezvoltarii anunta unde se duc sumele alocate

Ministerul Dezvoltarii a autorizat prima solicitare de plata, in valoare de 79.100 de lei, pentru un proiect finantat in cadrul Componentei 5 – Valul renovarii din PNRR, a anuntat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila (foto).

Proiectul vizeaza reabilitarea si eficientizarea termica a cladirii Primariei din municipiul Falticeni , judetul Suceava, iar contractul de finantare a facut parte dintre primele 7 contracte din Romania, finantate din Planul National de Redresare si Rezilienta, incheiate intre autoritati publice locale si Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei pentru renovarea integrata a cladirilor, in data de 7 iunie 2022.

Iata anuntul ministerului Dezvoltarii:

"Ministerul Dezvoltarii a autorizat deja prima solicitare de plata, in valoare de 79.100 de lei, pentru un proiect finantat in cadrul Componentei 5 – Valul renovarii din PNRR - a anuntat ministrul dezvoltarii, Cseke Attila.
Proiectul vizeaza reabilitarea si eficientizarea termica a cladirii Primariei din municipiul Falticeni (jud. Suceava), iar contractul de finantare a facut parte dintre primele 7 contracte din Romania, finantate din Planul National de Redresare si Rezilienta, incheiate intre autoritati publice locale si Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei pentru renovarea integrata a cladirilor, in data de 7 iunie 2022.
'Felicit autoritatile din Falticeni pentru promptitudinea, implicarea si profesionalismul de care au dat dovada. Iata ca primaria din acest municipiu este prima cladire care intra in procesul de renovare, cu finantare din PNRR, si sper ca si celelalte institutii care au deja contractele semnate sa se apuce de treaba cat mai repede!’, a declarat Cseke Attila.


Dupa cum este cunoscut, prin Componenta C5, Romania beneficiaza de fonduri pentru eficientizarea energetica, asigurarea sigurantei seismice si la incendiu a 4.333 blocuri de locuinte si cladiri publice. Ministerul asigura si o supracontractare cu 30% a acestor fonduri, in vederea accesarii integrale de catre Romania a finantarii europene”, precizeaza ministerul Dezvoltarii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani