Grid star
punguta cu doi bani

Se lucreaza la scaderea preturilor

Guvernul lucreaza la scaderea preturilor. Premierul Marcel Ciolacu a primit raspunsul marilor lanturi de magazine la propunerea Guvernului privind schema de reducere a preturilor la alimentele de baza.

Astfel, urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie facut un acord sau un act normativ care sa prevada modul de aplicare a reducerilor. Produsele pentru care romanii ar putea sa plateasca mai putin sunt paine, lapte, branzeturi, carne, oua, faina, malai, ulei, legume si fructe proaspete. Seful Executivului a precizat ca va fi o scadere care nu va pune presiune pe producatorii romani.

Iata declaratia facuta de Marcel Ciolacu:

Am primit deja raspunsul marilor lanturi de magazine la propunerea noastra privind schema de reducere a preturilor la alimentele de baza si va pot spune ca retailerii au transmis deja o prima lista cu produsele vizate. Avem, astfel, toate conditiile pentru ca in perioada urmatoare sa finalizam un acord sau un act normativ si chiar as dori sa le multumesc pentru promptitudine si pentru aceasta abordare.

Asta inseamna o scadere garantata a pretului la unele produse de baza din gama celor indispensabile populatiei si, aici, ne referim foarte clar la: paine, lapte, branzeturi, carne, oua, faina, malai, ulei, legume si fructe proaspete. Vreau sa subliniez foarte clar: va fi o scadere care nu va pune presiune pe producatorii romani. Cred ca romanii merita din plin un asemenea gest, sub forma unui efort comun al statului si al mediului privat”.

*Proiectul de lege privind desfiintarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost avizat favorabil in Comisia pentru statutul parlamentarilor. Votul final se va da saptamana viitoare, fiind sanse mari ca legea sa fie adoptata.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani