Grid star
eveniment

SECTORUL 4 FACE ACHIZITII PUBLICE DE 1 MILIARD EURO – Primarul Daniel Baluta investeste in regenerarea spatiilor publice. Proiectul "noul Bauhaus european" pregateste cetatenii pentru viata dupa Covid-19

Primaria Sectorului 4 a lansat licitatii publice in valoare totala de peste 1 miliard euro. Conform anunturilor din SEAP si precizarilor Primariei Sectorului 4, banii vor fi folositi pentru implementarea conceptului de "noul Bauhaus european", care presupune ca orasele Uniunii Europene sa-si consolideze economiile post-pandemie covid-19, si sa ajute comunitatile sa gaseasca cele mai bune solutii de trai dupa ce pandemia va fi trecut.

Astfel, procedura de licitatie din SEAP a fost lansata in 8 martie 2021, si vizeaza realizarea unor proiecte de regenerare urbana.

Concret, licitatiile publice lansate de Primaria Sectorului 4 in SEAP vor viza zece zone de interes ale sectorului 4, care necesita interventii de tipul amenajarilor spatiilor publice, amenajarea de spatii de recreere in aer liber, reabilitarea zonelor de circulatie pietonala/rutiera, modernizarea curtilor unitatilor de invatamant, etc.


Totodata, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4, pe langa proiectul "noul Bauhaus european", in Sectorul 4 sunt in derulare si alte investitii care se ridica la circa 500 milioane euro si care presupun reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, modernizarea si reabilitarea unitatilor de invatamant (scoli, gradinite, crese), precum si lucrari de modernizare, extindere si desfiintare partiala a constructiilor din Ansamblul Piata Agroalimentara Berceni-Sudului.


Pentru aceste proiecte, finantarea este asigurata atat de la bugetul local, imprumuturi de la institutii financiare nationale sau internationale, precum si din fonduri europene nerambursabile.


"Suntem pregatiti sa continuam sa implementam solutii concrete, care sa genereze cresterea calitatii vietii oamenilor din sectorul 4, asa ca invit operatorii economici sa participe cu incredere si cu responsabilitate la procedurile de achizitie pe care tocmai le-am demarat", este indemnul pe care Daniel Baluta, primarul sectorului 4, il adreseaza operatorilor economici interesati de proiect si nu numai.

Redam in continuare comunicatul Primariei Sectorului 4 de marti 9 martie 2021:

"Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti a lansat in SEAP proceduri de achizitie in valoare de peste 1 miliard de euro, pentru implementarea conceptului de "noul Bauhaus european"


Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti continua investitiile de anvergura pentru regenerarea spatiilor publice pe care le administreaza si devine astfel capitala Bucurestiului. Proiectele, fara precedent in zona de sud a Capitalei, vor accelera procesul de recuperare a decalajului de dezvoltare pe care Sectorul 4 o inregistreaza fata de zona de nord a Bucurestiului si vor aduce cu sine mii de locuri de munca foarte bine platite si implicit o viata mult mai buna pentru oameni.

In aplicarea conceptului de "nou Bauhas european", ce presupune ca orasele Uniunii Europene sa-si consolideze economiile post-pandemie, dar si ca pas important in implementarea proiectului "Green Deal", Primaria Sectorului 4 a lansat ieri, 08 martie a.c., in SEAP o procedura de licitatie deschisa privind proiecte de regenerare urbana ce insumeaza aproximativ un miliard de euro.

Proiectele, a caror realizare va fi incredintata prin procedura acordului cadru unui numar maxim de 20 de operatori economici, vor viza zece zone de interes ale sectorului 4, care necesita interventii de tipul amenajarilor spatiilor publice, amenajarea de spatii de recreere in aer liber, reabilitarea zonelor de circulatie pietonala/rutiera, modernizarea curtilor unitatilor de invatamant, etc.

Totodata, pe langa procedurile sus-mentionate, pentru a caror finantare a fost deja depusa la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene asa-numita "fisa pentru reforme si investitii", necesara in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), la nivelul Sectorului 4 al Municipiului Bucuresti sunt derulate si alte investitii cu o valoarea insumata de aproximativ 500 de milioane de euro. Acestea presupun reabilitarea termica a blocurilor de locuinte, modernizarea si reabilitarea unitatilor de invatamant (scoli, gradinite, crese), precum si lucrari de modernizare, extindere si desfiintare partiala a constructiilor din Ansamblul Piata Agroalimentara Berceni-Sudului.

Finantarea acestora este asigurata atat de la bugetul local, imprumuturi de la institutii financiare nationale sau internationale, precum si din fonduri europene nerambursabile.

"Respectam mandatul pe care oamenii ni l-au incredintat si cautam permanent solutii pentru a rezolva problemele cu care acestia se confrunta in viata de zi cu zi. Ei ne-au transmis atat la vot, cat si personal, in cadrul intalnirilor periodice pe care le avem, care le sunt prioritatile si este datoria noastra, la nivelul administratiei locale sa generam proiecte de investitii in acest sens. Am aratat deja, in anii trecuti, ca stim sa folosim corect finantarile europene, in proiecte precum punerea in siguranta a scolilor si gradinitelor, a reabilitarii termice a blocurilor, a crearii de noi spatii verzi sau a adaptarii si modernizarii infrastructurii rutiere. Acum, suntem pregatiti sa continuam sa implementam solutii concrete, care sa genereze cresterea calitatii vietii oamenilor din sectorul 4, asa ca invit operatorii economici sa participe cu incredere si cu responsabilitate la procedurile de achizitie pe care tocmai le-am demarat", declara Daniel Baluta, primarul sectorului 4.Proiectul Uniunii Europene "Pactul verde european" sau "GREEN DEAL" reprezinta un set de initiative si politici prin care Comisia Europeana si-a propus sa transforme Europa in primul continent neutru din punct de vedere al climei si poluarii, pana in 2050. "Green Deal" este totodata cel mai ambitios proiect al UE din punct de vedere al bugetului alocat. Suma totala se ridica la 1.000 de miliarde de euro.


Noul Bauhaus european este un concept menit sa ajute comunitatile sa gaseasca cele mai bune solutii care sa ne permita sa traim mai bine dupa pandemia de SARS COV 2. Odata cu implementarea acestuia, Sectorul 4 isi propune sa dezvolte un cadru inovator pentru a sprijini, a facilita si a accelera transformarea ecologica prin imbinarea sustenabilitatii cu estetica, constituind o punte intre lumea artei si culturii, pe de o parte, si lumea stiintei si tehnologiei, de cealalta parte".

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani