Grid star
eveniment

NICUSOR DAN CAUTA SOLUTII PENTRU IARNA – Vesti pentru bucurestenii care au mai pus o haina pe ei anul trecut, din lipsa caldurii. Primarul Capitalei anunta ca a fost demarata procedura de achizitie

Vesti pentru bucurestenii care au inghetat iarna trecuta in casa si s-au spalat la lighean, pentru ca nu aveau apa calda si caldura, sau agentul termic era la parametrii insuficienti.

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, cauta solutii "concrete” pentru asigurarea in conditii mai bune a agentului termic. pentru iarna care se apropie. Edilul isi propune imbunatatirea calitatii serviciului de termoficare.

Dan anunta ca s-a demarat proiectul pentru instalarea a 20 de mini centrale in anumite puncte termice, situate la capetele de retea unde functionarea a fost deficitara si unde agentul termic a fost livrat in parametri insuficienti. Potrivit edilului, de aceste mini centrale vor beneficia un numar de 357 de blocuri. Pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achizitie pentru inchirierea unor capacitati modulare de producere a energiei termice.

Iata anuntul lui Nicusor Dan:

"Cautam solutii concrete pentru imbunatatirea calitatii serviciului de termoficare din Capitala: am demarat proiectul prin care ne propunem sa instalam 20 de mini centrale in anumite puncte termice, situate la capetele de retea unde functionarea a fost deficitara si unde agentul termic a fost livrat in parametri insuficienti. (Este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, sase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una in sectorul 4, trei in sectorul 5 si alte trei in sectorul 6). De aceste mini centrale vor beneficia un numar de 357 de blocuri, respectiv cele arondate celor 20 de puncte termice identificate.

Valoarea achizitiei

Pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achizitie pentru inchirierea unor capacitati modulare de producere a energiei termice, iar documentatia a fost publicata in SEAP si este vizibila incepand de vineri (23 septembrie 2022), dupa ce a fost publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JUE).
Valoarea estimata a achizitiei este de 20.668.371,53 lei, fara TVA, iar data limita de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00. Echipamentele ar putea fi montate in sezonul rece 2022 – 2023, documentatia de atribuire avand o clauza de reziliere totala in cazul in care punerea in functiune a tuturor capacitatilor modulare de producere a energiei termice se va face mai tarziu de 31 decembrie 2022”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani