Grid star
eveniment

CAZINOUL DIN CONSTANTA: LUCRARI FINALIZATE PARTIAL – Primele imagini. Ministerul Dezvoltarii asigura o finantare de 90 de milioane lei (Galerie foto)

Au fost finalizate lucrarile la fatada de nord a Cazonoului din Constanta, una dintre cele mai impozante cladiri din Romania, cu o mare valoare istorica, dar si a turnurilor cu berbeci, si au fost inlaturate elementele de protectie. In prezent, cladirea este vizibila publicului larg care frecventeaza faleza Cazinoului sau Acvariul din Constanta.

Proiectul, cu o finantare in valoare de aproape 90 de milioane de lei asigurata de Ministerul Dezvoltarii, prin Compania Nationala de Investitii, vizeaza consolidarea si reabilitarea Cazinoului din Constanta, ale carui lucrari, realizate, in prezent, in proportie de 57%, au in vedere:
-consolidarea in vederea punerii in siguranta;
-refacerea instalatiilor, modernizarea celor existente si realizarea de noi instalatii conform normativelor in vigoare;
-reabilitarea zidului de sprijin, de aparare impotriva valurilor;
-refacerea balustradei metalice conform solutiei originare si a parapetului in stil Art Nouveau;
-sistematizarea verticala si sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluviala si cu sisteme de degivrare;
-sistemele de sonorizare exterioara si interioara;
-iluminatul arhitectural interior si exterior.

Proiect in valoare de 96 milioane de lei

Ministerul Dezvoltarii anunta ca un alt obiectiv important din Constanta este Sala Polivalenta din municipiu, proiect in valoare de 96 milioane de lei, care va respecta standardele federatiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafetei de joc si a numarului de locuri, si va putea gazdui competitii de handbal, baschet si volei de nivel national, european si mondial. Cladirea va avea aproximativ 4.000 de locuri pentru spectatori in gradene fixe, 1.300 de locuri in gradene telescopice, circa 800 de locuri in varianta folosirii spatiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare pentru activitati non-sportive, locuri pentru spectatori VIP si reprezentanti ai presei, precum si locuri destinate persoanelor cu dizabilitati.

sursa foto: facebook Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani