Grid star
camere de comert

SOLIDARITATE CU JURNALISTII - CCIR sustine libertatea editoriala a mass media, conditie esentiala pentru dezvoltarea economiei de piata libere

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) isi exprima solidaritatea cu jurnalistii publicatiilor Gazeta Sporturilor si Libertatea, semnatari ai comunicatului care dezvaluie imixtiunea repetata a conducerii grupului Ringier in politica editoriala a celor doua publicatii, imixtiune care a culminat cu concedierea redactorului sef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tepelin, anunta institutia.

Ca principal promotor al unui mediu de afaceri liber, CCIR apreciaza investitiile facute de catre Grupul Ringier in Romania, investitii care au generat plus valoare economiei romanesti prin aparitia unor produse editoriale de calitate, dar si prin numarul insemnat de locuri de munca care a fost creat. Pentru sprijinirea si dezvoltarea presei de calitate din Romania, CCIR anunta ca isi doreste sa existe cat mai multe astfel de investitii, fie din partea unor companii cu capital romanesc, fie din partea unor companii cu capital strain.

Iata comunicatul CCIR:

"Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) isi exprima solidaritatea cu jurnalistii publicatiilor Gazeta Sporturilor si Libertatea, semnatari ai comunicatului care dezvaluie imixtiunea repetata a conducerii grupului Ringier in politica editoriala a celor doua publicatii, imixtiune care a culminat cu concedierea redactorului sef al Gazetei Sporturilor, dl. Catalin Tepelin.

Ca principal promotor al unui mediu de afaceri liber, CCIR apreciaza investitiile facute de catre Grupul Ringier in Romania, investitii care au generat plus valoare economiei romanesti prin aparitia unor produse editoriale de calitate, dar si prin numarul insemnat de locuri de munca care a fost creat. Pentru sprijinirea si dezvoltarea presei de calitate din Romania, ne dorim sa existe cat mai multe astfel de investitii, fie din partea unor companii cu capital romanesc, fie din partea unor companii cu capital strain.

In acelasi timp insa, atragem atentia asupra faptului ca imixtiunile de natura economica in activitatea editoriala a oricarei publicatii sunt la fel de periculoase ca cele de natura politica. In acest fel, Romania risca sa se intoarca la nivelul anilor 90, moment in care influenta politicului in mass-media a fost un fenomen recunoscut.

'CCIR considera ca imixtiunea de orice natura in politica editoriala a unui organ de presa reprezinta o amenintare la adresa independentei acesteia si, in acelasi timp, a libertatii de exprimare. Presa libera si independenta sta la baza functionarii atat unei democratii sanatoase, cat si a unei economii sanatoase. Suntem alaturi de jurnalistii de la Libertatea si Gazeta Sporturilor pentru modul in care lupta impotriva oricarei imixtiuni in politica editoriala, aparand astfel principiile jurnalismului de calitate. Apararea independentei editoriale este esentiala pentru mentinerea unui jurnalism de calitate si pentru informarea corecta a publicului. Este foarte important ca toate partile implicate sa actioneze in mod activ pentru a promova si proteja acest principiu fundamental al democratiei. Cu toate ca nu este de dorit ca astfel de lucruri sa se mai repete, va asigur ca CCIR se va solidariza si in viitor cu orice alt reprezentat al mass-media care se va regasi intr-o situatie similara”, a declarat presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani