Grid star
companii

STATUL AMENDEAZA STATUL - Hidroelectrica, detinuta majoritar de stat, pusa sa plateasca. Raportul ANRE

Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) anunta luni, 20 martie 2023, ca a amendat Hidroelectrica, Practic, statul s-a amendat pe el insusi.

Spunem asta, avand in vedere:”Capitalul social al Hidroelectrica S.A. este detinut de statul roman prin Ministerul Energiei in proportie de 80,0561% si de „Fondul Proprietatea” S.A. in proportie de 19,9439%”, dupa cum anunta compania pe site.

Astfel, amenda, in bun parte, va fi platita tot de romani, pentru ca statul este actionar majoritar. ANRE a anuntat si motivele pentru care s-au aplicat amenzile.

Iata anuntul ANRE:

"In contextul numeroaselor sesizari si reclamatii primite referitor la comportamentul comercial al furnizorului de energie electrica, SPEEH Hidroelectrica SA, am dispus la inceputul anului o ampla actiune de control la furnizorul in cauza.

In urma finalizarii actiunii de control, s-au constatat nereguli in activitatea furnizorului, constand in:

• neemiterea facturilor aferente cantitatilor de energie electrica furnizate celor 482.638 de clienti finali din portofoliu, pentru fiecare perioada de facturare si in intervalul de timp prevazut in contractele de furnizare a energiei electrice incheiate cu acestia;

• netransmiterea sau intarzierea in transmiterea raspunsurilor la solicitarile adresate de clienti;

• neincheierea sau nerespectarea termenului de incheiere a contractului de furnizare a energiei electrice dupa acceptarea conditiilor de furnizare si transmiterea documentatiei necesare de catre client.

Pentru faptele constatate, furnizorul de energie electrica, SPEEH Hidroelectrica SA, a fost sanctionat contraventional cu amenda maxima, in valoare de 400.000 lei, reprezentand dublul maximului prevazut de lege.

 In cursul anului 2022, ANRE a urmarit constant activitatea SPEEH Hidroelectrica SA, furnizorului fiindu-i aplicate un numar de 71 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 365.000 lei, pentru fapte similare.

Vom continua sa monitorizam comportamentul tuturor furnizorilor de energie electrica si gaze naturale in relatia cu clientii finali pentru a ne asigura ca drepturile lor vor fi respectate”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani