Grid star
eveniment

STATUL SPARGE PUSCULITA – Este nevoie de aproape 800 milioane lei pentru plata unor drepturi. O parte din bani se duc la profesori

Guvernul a adoptat Hotararea privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE). Actul normativ prevede suplimentarea bugetului ministerului cu fonduri in valoare de 740 milioane lei pentru plata unor drepturi.

Din aceasta suma, 650 milioane lei sunt destinati asigurarii necesarului de finantare de la bugetul de stat pentru implementarea masurii temporare Sprijin pentru Romania" prin acordarea transei din luna octombrie a sprijinului de 250 de lei pentru persoanele vulnerabile. De aceste fonduri beneficiaza circa 2,6 milioane de persoane aflate in situatii de risc de deprivare materiala si/sau risc de saracie extrema.

Prime de cariera

Totodata, 90 milioane lei se acorda pentru asigurarea necesarului de finantare de la bugetul de stat pentru acordarea primelor de cariera pentru personalul didactic si didactic auxiliar, precum si a primelor de cariera profesionala pentru personalul nedidactic din invatamantul de stat.

Prima pentru cariera didactica are o valoare de 1.500 de lei, iar prima pentru cariera profesionala pentru personalul nedidactic de 500 de lei. Acestea se acorda intr-o singura transa, in aceasta luna.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani