Grid star
eveniment

STATUTUL DIPLOMATILOR: REGULI NOI – Proiectul reglementeaza conditiile care trebuie indeplinite pentru ca o persoana sa dobandeasca calitatea de membru al Corpului diplomatic si consular al Romaniei (Document)

Initiativa legislativa care reglementeaza conditiile care trebuie indeplinite cumulativ pentru ca o persoana sa dobandeasca calitatea de membru al Corpului diplomatic si consular al Romaniei a fost depusa in Parlament.

Potrivit initiatorilor, persoana care doreste sa dobandeasca aceasta calitate va trebui sa cunoasca cel putin doua limbi straine, dintre care cel putin una sa fie de circulatie internationala:

Astfel, in conditiile in care limbile oficiale ale NATO sunt engleza si franceza, iar la nivelul Uniunii Europene Comisia utilizeaza pentru lucrarile interne limbile engleza, franceza si germana (chiar in contextul multilingvismului ca principiu fondator al Uniunii), apreciem ca se impune ca persoana care doreste sa dobandeasca calitatea de membru al Corpului diplomatic si consular al Romaniei sa cunoasca cel putin doua limbi straine, dintre care cel putin una sa fie de circulatie internationala.

Explicatiile initiatorilor

Acest aspect este necesar datorita faptului ca in concret, multilingvismul asigura instrumentele uzuale de lucru si desfasurarea corespunzatoare a activitatii Corpului diplomatic si consular.
Prin acest proiect de lege calitatea de membru al Corpului diplomatic va putea fi dobandita de persoana care cunoaste cel putin doua limbi straine, dintre care cel putin una sa fie de circulatie internationala. Astfel, se va institui o conditionare suplimentara pentru dobandirea
calitatii" se arata in expunerea de motive.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani