Grid star
eveniment

SCUTIRE PE IMPOZIT: SENATUL A VOTAT LEGEA – Decizia a fost pe impozitul pe dividende. Iata prevederile (Document)

Senatul a votat proiectul de lege privind modificarea Codului Fiscal care prevede ca fondurile de pensii private sau facultative sa fie scutite de impozitul pe venitul din dividende de 8%.

Potrivit initiatorilor, pana la intrarea in vigoare a modificarilor aduse Codului fiscal prin O.G. 16/2022 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, impozitul pe dividende nu se aplica dividendelor incasate de fondurile de pensii administrate privat si de fondurile de pensii facultative.

Astfel, art. 43 alin. (5) lit. a) din Codul fiscal prevedea neaplicarea impozitului pe dividende pentru cele platite de o persoana juridica romana fondurilor de pensii administrate privat si fondurilor de pensii facultative. De asemenea, erau scutite de impozit dividendele platite catre fondurile de pensii nerezidente.

​ Modificarile facute

"Modificarile aduse Codului fiscal prin O.G. 16/2022 introduc impozitul pe dividende de 8% si dividendelor distribuite/platite fondurilor de pensii administrate privat si/sau fondurilor de pensii facultative. Aceasta prevedere se aplica veniturilor din dividendele distribuite dupa data de 1 ianuarie 2023. Prin prezenta, propunem revenirea la continutul prevederilor fiscale anterioare modificarilor aduse prin O.G. 16/2022”, arata initiatorii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani