Grid star
eveniment

INCEPE PROGRAMUL RABLA – S-a introdus o noua interdictie. Cati bani ofera statul

Programele Rabla Clasic si Rabla Plus demareaza in cateva zile. A fost insa introdusa si la Rabla Clasic interdictia de a vinde autoturismul care a beneficiat de acest sprijin, care exista deja la Rabla Plus.

Ministrul Mediului  Tanczos Barna (foto) a anuntat ca la Rabla Clasic a fost majorat bugetul, iar tichetul standard de sprijin este de 7.500 lei in 2021. Ministrul a mai declarat ca dupa lansarea Rabla Clasic si Rabla Plus, va urma programul Rabla Electrocasnice, unde au fost rediscutate toate categoriile de eficienta energetica.

Iata declaratiile facute de ministrul Mediului:

“Programele pe care le lansam dupa aprobarea bugetului sunt primele cu care incepem, sunt Rabla Clasic, Rabla Plus si Rabla Electrocasnice. La Rabla Clasic, am majorat bugetul de la 6.500 lei la 7.500 lei, tichetul standard de sprijin este de 7.500 lei in 2021. Am majorat, de asemenea, eco-bonusurile pentru hibrid si pentru masinile care au emisii scazute de dioxid de carbon, sub 96 de grame pe km. In paralel, am dublat bugetul pentru masinile electrice, am pastrat aceleasi conditii, 45.000 lei sprijin pentru masinile full electrice, 20.000 lei pentru cele hibrid plug in.
Am introdus, foarte important, si la Rabla Clasic, interdictia de a vinde masina care a beneficiat de acest sprijin. Am constatat ca au fost cateva incercari de a exporta subventia din Romania, de a duce masinile care au beneficiat de Rabla Clasic in alte tari si am introdus aceasta limitare, aceasta interdictie care era deja existenta la Rabla Plus.

Rabla Electrocasnice

Dupa lansarea Rabla Clasic si Rabla Plus, va urma programul Rabla Electrocasnice, unde au fost rediscutate toate categoriile de eficienta energetica.
Fata de 2020, ele au fost modificate la nivel european, sunt alte clase de calitate de eficienta energetica, alte standarde care trebuie respectate si, in functie de aceste standarde, atat la masinile de spalat, masinile de uscat rufe, combine frigorifice, televizoare, toate echipamentele electrocasnice care sunt in program, am reasezat aceste clase de eficienta energetica si vom spijini prin acest program in special acea aparatura elecrocasnica care este cea mai energofaga si cu care putem sa economisim cel mai mult prin cumpararea unor echipamente noi mai eficiente din punct de vedere energetic”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani