Grid star
eveniment

USR-PLUS, INITIATIVA LEGISLATIVA CU PRIVIRE LA MARIREA VARSTEI PENTRU ALOCATII – Cine sunt beneficiarii: "Vadita discriminare"

USR-PLUS anunta ca a fost depusa o initiativa legislativa pentru ca elevii majori din invatamantul special sa beneficieze de alocatie pe toata perioada studiilor, chiar daca au implinit varsta de 18 ani, precizand ca in prezent, numai copiii din sistemul de invatamant liceal si profesional primesc alocatia de stat si dupa implinirea varstei de 18 ani

Iata cum motiveaza initiativa senatorul Stefan Palarie:

“Exista o vadita discriminare a elevilor majori din invatamantul special, discriminare pe care initiativa de fata o corecteaza. Ei trebuie incurajati si ajutati, nu pedepsiti”.
Potrivit formatiunii politice, copiii din invatamantul special sunt copii cu grave probleme de sanatate, din cauza carora ei sunt incadrati in scoala mult mai tarziu decat copiii fara aceste probleme. Astfel ca, in invatamantul special, exista copii care implinesc 18 ani in clasa a 6-a, a 7-a, moment in care nu li se mai acorda deloc alocatia de stat pentru copii. Totusi, ei sunt obligati sa mearga la scoala in continuare.
„Acest lucru ne-a fost semnalat de catre foarte multi parinti care se afla intr-o situatie cat se poate de disperata si urgenta, avand acasa un copil care necesita o ingrijire aparte, si care nu mai beneficiaza de un drept conferit tuturor elevilor prin Constitutie”, adauga senatorul Palarie.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani