Grid star
criptomonede

UCRAINA DEVINE A CINCEA TARA DIN LUME CARE LEGALIZEAZA CRIPTOMONEDELE – Presedintele Zelenski a semnat legea, dupa ce comunitatea cripto a donat tarii echivalentul a peste 100 milioane dolari in Bitcoin si Ether

Ucraina adopta oficial un cadru legal pentru criptomonede, dupa ce a primit echivalentul a peste 100 de milioane de dolari in active virtuale din partea comunitatii cripto, de la inceputul razboiului cu Rusia. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Transformarii Digitale al Ucrainei, noua lege creeaza conditii pentru o piata cripto legala.

Gilda Popa

Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, conturile oficiale de Twitter ale guvernului ucrainean si ale viceprim-ministrului Mykhailo Fedorov au furnizat adrese de portofel pentru donatiile de bitcoin (BTC), ether (ETH) si stablecoin tether (USDT) inca din primele zile ale invaziei ruse, pe 26 februarie. Reglementarea vine dupa saptamani de sprijin financiar din partea comunitatii cripto, in contextul razboiului devastator declansat de Rusia.

Presedintele Volodimir Zelenski a semnat miercuri, 16 martie, proiectul de lege privind activele virtuale, legalizand astfel toate serviciile cripto, statutul furnizorilor de astfel de servicii, platformele de exchange cripto si afacerile in domeniu. Ucraina devine, astfel, una dintre primele 5 tari din lume care adopta un cadru legal pentru piata cripto.

O versiune diferita a acestui proiect de lege a fost adoptata de parlamentul tarii cu luni in urma, dar trimisa inapoi de presedintele Zelensky cu o serie de amendamente, relateaza coindesk.com. Piata cripto va fi reglementata si monitorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si a Pietei de Valori si de banca centrala, anunta Guvernul ucrainean.

"Impreuna cu reprezentantii industriei, am elaborat o lege pentru acest domeniu. In prezent, Ministerul Finantelor lucreaza, de asemenea, in mod activ la modificarea Codului fiscal si civil al Ucrainei pentru a lansa pe deplin piata de active virtuale.

Legea semnata intra in vigoare la data intrarii in vigoare a Legii Ucrainei privind modificarile la Codul Fiscal al Ucrainei privind particularitatile de impozitare a tranzactiilor cu active virtuale.

Pas important

Semnarea acestei Legi de catre Presedinte este un alt pas important catre scoaterea din umbra a sectorului cripto si lansarea unei piete legale pentru activele virtuale in Ucraina”, se arata in comunicatul publicat de Ministerul Transformarii Digitale.

Noua lege delega Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si a Pietei de Valori sa formeze si sa implementeze politica de stat cu privire la piata cripto si va emite permise furnizorilor de servicii cripto in timp ce monitorizeaza financiar zona.

Legea prevede, de asemenea, conditii pentru inregistrarea companiilor de active virtuale, precum si pentru formarea domeniului juridic in piata activelor virtuale.

O versiune diferita a acestui proiect de lege a fost adoptata de parlament cu luni in urma, dar trimisa inapoi de presedintele Zelensky din cauza unei prevederi pentru un nou organism dedicat reglementarii activelor digitale. Noul proiect de lege contine amendamentele presedintelui. Decizia Ucrainei vine la scurt timp dupa ce Dubai si-a infiintat Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale si dupa ce presedintele american Joe Biden a semnat un ordin executiv privind supravegherea industriei cripto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani