Grid star
criptomonede

SURSE: BINANCE US AR FI INITIAT UN VOT PENTRU LICHIDAREA BRATULUI DIN SUA IN CONSILIUL DE ADMINISTRATIE – Bursa cripto pierde cota de piata in America, in urma proceselor intentate de autoritati

Surse apropiate bursei cripto au declarat recent, pentru The Information, ca CEO-ul Binance, Changpeng „CZ” Zhao, a luat in considerare inchiderea filialei sale din SUA. Revista americana de business dezvaluie ca votul pentru lichidarea Binance US. ar fi fost deja initiat in consiliul de administratie, insa nu s-a ajuns la o decizie unanima, in urma opozitiei sefului bratului din SUA al Binance, Brian Shroder. Ulterior, CoinTelegraph a obtinut o declaratie a unui reprezentant al Binance pe acest subiect, care a precizat scurt ca „nu comenteaza” aceasta informatie.

Gilda Popa

Potrivit surselor citate de The Information, Zhao s-a gandit sa paraseasca SUA la inceputul anului 2023 intr-o potentiala miscare de „a proteja” bratul international al companiei de problemele cu Justitia din Statele Unite, iar in luna mai CZ a cautat modalitati de a ceda pachetul majoritar la Binance US, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment. Cu toate acestea, Brian Shroder, actualul CEO al Binance.US, s-ar fi opus deciziei, cu scopul de a proteja clientii americani ai platformei.

In practica, se arata in dezvaluitea publicatiei americane, Shroder isi facea griji ca o astfel de decizie radicala ar fi putut provoca pierderi investitorilor cripto din SUA, fortandu-i sa-si vanda activele pe piata, iar odata cu inchiderea unei alte burse semnificative, pretul Bitcoin si al altor active ar fi scazut dramatic.

The Information sustine, potrivit surselor publicatiei, de asemenea, ca și consiliul de administratie Binance.US, pe care Zhao il prezideaza in calitate de presedinte, a votat deja propunerea de lichidare a Binance US. Potrivit surselor citate, a existat o intalnire in care directorii din cadrul Binance au discutat despre posibilitatea inchiderii Binance.US. Cu toate acestea, Zhao nu ar fi reusit sa obtina suficient sprijin pentru a initia lichidarea bratului din SUA al bursei cripto.

Binance se confrunta cu probleme in Justitie in SUA

Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, Binance.US, Binance si Zhao s-au confruntat cu mai multe obstacole din partea autoritatilor de reglementare din SUA si din Europe. Bursele cripto care opereaza in SUA, in acest caz punctual Binance si Zhao, au devenit o tinta a autoritatilor de reglementare din SUA in ultimele luni. Pe 27 martie, Comisia de tranzactionare a marfurilor futures din SUA a intentat un proces impotriva lui Binance si a CEO-ului companiei pentru presupuse incalcari ale legislatiei. Pe 5 iunie, Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA a intentat, de asemenea, un proces impotriva bursei cripto. Autoritatea de reglementare acuza Binance ca si-a umflat artificial volumele de tranzactionare, a deturnat fondurile clientilor americani si a indus in eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pietei.

Autoritatea americana de reglementare a pietei bursiere, SEC, a anunțat in 18 iunie 2023, intr-un comunicat, ca a incheiat un acord cu Binance pentru a se asigura ca fondurile clientilor americani ai bursei cripto raman in SUA. Masura va fi valabila pe durata procesului intentat de autoritatea de reglementare impotriva platformei cripto. Acordul vine ca o formula de „compromis” intre cele doua parti, dupa ce instanta federala a respins pe 14 iunie, solicitarea SEC de a ingheta toate activele Binance.US.

Anterior, filiala din Statele Unite a Binance a transmis intr-un comunicat din 11 iunie ca renunta la depozitele sale in dolari, asa cum a relatat la acel moment Lumea Banilor.

In tot acest razboi juridic, Binance.US a pierdut cota de piata in fata concurentilor si ar incearca sa reduca participatia lui Zhao in bratul din SUA al companiei, cu scopul de a o readuce Binance US. pe linia de plutire.

Bursa cripto se extinde in Japonia si in Emirate

Insa in pofida provocarilor si riscurilor de reglementare, Binance continua sa-si extinda afacerile in diferite parti ale globului. Pe 1 august, Binance a anuntat oficial lansarea Binance Japan, dar si obtinerea unei licente operationale in Dubai, informatii detaliate aici de Lumea Banilor.

Intr-o sesiune Twitter (recent redenumita in X) pe 31 iulie, Zhao a declarat ca pe fondul riscurilor de reglementare si de transparenta privind monedele stabile, este important sa se diversifice. Seful Binance a subliniat ca este precaut cu monedele stabile precum Tether, cea mai mare moneda stabila dupa capitalizarea pietei si a admis ca chiar si Binance USD vine cu riscuri imprevizibile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani