Grid star
criptomonede

PONTURI DE LA INVESTITORI CELEBRI – Miliardarul Tim Draper dezvaluie ce contine portofoliul sau de criptomonede

Miliardarul Tim Draper, cunoscutul investitor in fonduri cu capital de risc si unul dintre cei mai puternici jucatori pe piata cripto, a dezvaluit ca detinerile sale de moneda digitala acopera cel putin sase active criptografice diferite. Intr-un interviu acordat la o conferinta organizata de Linqto, Draper a recunoscut public ca portofoliul sau digital contine, pe langa Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Tezos (XTZ) si Aragon (ANT).

Declaratiile sale sunt relevante pentru intreaga piata a valutelor virtuale: investitiile lui Draper s-au dovedit in timp a fi inspirate dupa ce a cumparat 30.000 BTC la pretul de 632 dolari pe moneda in 2014, in urma unei licitatii a fondurilor confiscate de la Silk Road. Aceste active in Bitcoin valoreaza astazi aproximativ 300 de milioane de dolari.

Publicatia de specialitate cointelegraph.com scrie ca dezvaluirile lui Draper fac lumina intr-o situatie inexplicabila: in urma cu trei saptamani, miliardarul a facut o postare catalogata ca fiind stranie pe contul sau de Twitter, anuntand ca a cumparat Bitcoin Cash (BCH). Anuntul sau a fost interpretat ca fiind o reclama adaugata dupa ce contul sau ar fi fost spart de hackeri. Zile in sir, comunitatea virtuala a crezut ca a fost vorba despre un hacker, dar Draper a revenit cu lamuriri publice in acest caz si a recunoscut ca el insusi este autorul postarii.

Proeminentul capitalist de risc si miliardarul tehnologic care a cumparat aproape 30.000 de bitcoin (BTC) care au fost confiscate de pe Drumul Matasii, a dezvaluit ca detinerile sale de moneda digitala acopera cel putin o jumatate de duzina de active criptografice diferite.

Da, detin XRP. Am de asemenea Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Tezos (XTZ) si Aragon (ANT). Am incredere in viitorul criptomonedelor. Cred ca revolutia cripto se intampla acum. Este foarte importanta pentru toata lumea si vreau ca oamenii sa constientizeze si sa se alature fenomenului”, a declarat Draper.

Draper a devenit un investitor activ in criptomonede in ultimii sapte ani. A inceput prin achizitionarea a 30.000 BTC la pretul de 632 dolari pe moneda in 2014, in urma unei licitatii a fondurilor confiscate de la Silk Road.

Ulterior, a investit mai multe milioane de dolari in numeroase start-up-uri si proiecte blockchain, inclusiv in exchange-ul cripto Coinbase. De asemenea, a oferit 1,25 milioane de dolari companiei OpenNode, care construieste un gateway de plata Bitcoin pe reteaua Lightning. Un alt proiect care a primit un milion de dolari de la el este Aragon, construit pe blockchain-ul Ethereum. Draper detine 2.52% din totalul tokenurilor ANT disponibile. Si DMG face parte din portofoliul lui Tim Draper.

Portofoliul lui Tim Draper inregistreaza profituri

In 2019, Draper a anuntat ca renunta la tranzactionarea pe bursa in favoarea criptomonedelor. Dintre criptomonedele detinute, Bitcoin si Aragon au oferit deja profituri semnificative pentru investitor. BTC detinut a crescut in valoare cu 1500%, in timp ce ANT a crescut cu 725%. Este clar ca decizia lui Draper de a investi in criptomonede a fost una inspirata.

De altfel, el este cunoscut drept unul dintre ”taurii” de pe piata in ce priveste Bitcoin. in 2019, a declarat ca Bitcoin va ajunge la 250.000$ in urmatorii doi ani, reiterand aceasta predictie si in acest an.

Tim Draper: Bitcoin va ajunge la 250.000 de dolari pana in 2023

Investitorul Tim Draper revine in atentia mass-media cu predictii optimiste despre Bitcoin. Intr-un interviu acordat Yahoo Finance, el a reiterat opinia ca BTC va ajunge la 250.000$ in 2022:

Vom ajunge la 250.000 pana in 2022 sau cel tarziu in trimestrul 1 al lui 2023.”

Multi analisti si-au ajustat predictiile pozitive in sus, datorita credintei lor ca Bitcoin va creste mai mult decat se asteptau din cauza razboiului comercial SUA-China si alti factori macroeconomici. Draper a refuzat sa-si creasca tinta de pret.

El considera ca Bitcoin are inca un caz de utilizare puternic ca mecanism de plata si nu doar un depozit de valoare. Acesta este exact motivul pentru care a cerut companiei Grit BXNG sa accepte platile BTC, intrucat compania va putea eluda comisioanele scumpe de procesare a platilor asociate platilor cu cardul de credit.

Implementarea platilor in Bitcoin

Grit BXNG este o sala de fitness destinata boxului in care Draper a investit recent. El a sustinut ca va fi prima sala ce va accepta plata in Bitcoin din Statele Unite.

Vorbind la o conferinta recenta de investitii, Draper a dezvaluit ca detinerile sale includ Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Tezos (XTZ) si Aragon (ANT), adaugand:

"Sunt un credincios. Cred ca se intampla - [adoptia] vine. Este atat de important pentru lume si vreau ca lumea sa o stie si vreau ca alti oameni din lume sa se urce la bord. ”

Comentariile lui Draper apar doar la trei saptamani dupa ce contul sau de Twitter pare sa fie supus unui hack pentru promovarea BCH. Tweetul suspect a anuntat ca VC a cumparat BCH, multumind unui cont fals care il suplinise pe Roger Ver pentru ca a oferit „aceasta inovatie”. Dar faptul ca detine Bitcoin Cash arunca o noua lumina asupra incidentului.

Draper a fost investitor activ in criptomonede timp de sapte ani, dupa ce a facut investitii de mai multe milioane de euro in mai multe start-up-uri si proiecte in plina dezvoltare, inclusiv majoritatea criptomonedei americane Coinbase. In 2019, el a anuntat ca s-a mutat complet din stocul public in favoarea criptomonedei.

Se stie de multa vreme ca Draper se ocupa de altcoins, dupa ce a confirmat in 2017 ca fondul sau a participat la Tezos ICO dupa ce a fost intentat un proces de actiune colectiva impotriva proiectului.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani