Grid star
criptomonede

PIATA CRIPTO CASTIGA PESTE 100 MILIARDE DOLARI IN 24 DE ORE – Zvonurile privind planurile Amazon de a accepta plati cripto declanseaza un nou raliu pentru Bitcoin

Bitcoin a crescut luni, 26 iulie, pana la pragul de 40.000 de dolari, castigand aproape 12% in valoare in mai putin de 24 de ore. Este primul raliu semnificativ al criptomonedei din ultimele 6 saptamani, noteaza coindesk.com, atribuit in mare parte zvonului ca gigantul Amazon s-ar pregati sa accepte plati in criptomoneda pana la finalul anului.

Cu toate acestea, jurnalistii postului american CNBC comenteaza ca jucatorii din piata nu au o explicatie clara privind motivul revenirii in forta a Bitcoin pe un trend puternic ascendent.

O stire cu o singura sursa neconfirmata citata de City A.M. News a raportat ca Amazon s-ar pregati sa accepte plati cu bitcoin pana la sfarsitul anului si are in vedere sa creeze propriul token pana in 2022. Compania ar cauta, de asemenea, un manager de produs pentru moneda digitala si blockchain, a raportat anterior CoinDesk. Contactati de jurnalisti, reprezentantii Amazon nu au comentat in niciun fel pe marginea acestor informatii.

Un purtator de cuvant al Amazon a declarat anterior ca, totusi, compania este „inspirata de inovatia care se intampla in spatiul criptomonedelor si exploreaza cum ar putea arata acest lucru pe Amazon”.

Valoarea Bitcoin

Cert este ca Bitcoin s-a tranzactionat luni la peste 39.000 de dolari pentru prima data din 16 iunie si in prezent se tranzactioneaza in jurul valorii de 38.000 de dolari, fiind a sasea zi consecutiva „pe verde”.

Aceast nou raliu se aliniaza cu ceea ce am vazut in ultimele doua saptamani si este corelat cu evolutia dolarului”, a declarat Daniel Kim, seful pietelor de capital de la Maple Finance pentru coindesk.com.

Raliul Bitcoin a ridicat alte criptomonede, intre care Ether, in crestere cu 5,9% in ultimele 24 de ore. Intreaga piata a criptomonedelor a adaugat peste 114 miliarde de dolari in ultimele 24 de ore, conform datelor de la Coinmarketcap.com.

Cred ca am vazut o perioada de acumulare in jurul valorii de 29-30.000 dolari, indicand cresterea si o potentiala miscare spre 40.000 de dolari pentru Bitcoin”, a spus Vijay Ayyar, seful dezvoltarii afacerilor la schimbul de criptomonede Luno pentru cnbc.com.

Raliul vine dupa ce Bitcoin a scazut recent sub 30.000 de dolari, dupa ce pe piata cripto s-au declansat succesiv exituri ale investitorilor de retalil, in urma masurilor luate de autoritatile chineze pentru a opri mineritul si tarnzactiile cu criptomoneda, dar si a anuntului facut de autoritatile americane si de cele europene privind noi reglementari ale pietei.

Cu toate acestea, investitorii care joaca „short” pariaza ca pretul Bitcoin va scadea in continuare. Dar daca pretul creste, acesti investitori cauta sa reduca pierderile si sa isi paraseasca pozitiile scurte, ceea ce ajuta la cresterea si mai puternica a pretului.

Intre timp, unele dintre problemele care au influentat pretul Bitcoin au inceput sa se clarifice. In ultimele luni, China si-a reinnoit represiunea impotriva criptomonedelor care vizeaza mineritul si tranzactionarea. Si ingrijorarile legate de amprenta de carbon a mineritului bitcoin incep sa scada.

Brammer, de la Luxor Mining, a declarat ca incertitudinea privind impactul minier asupra mediului si preocuparile de reglementare chineze s-au „epuizat”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani