Grid star
criptomonede

ALEGERILE DIN SUA PUN BITCOIN PE PLUS – „Bursa” criptomonedelor creste puternic, pe fondul temerilor privind dolarul american

Piata criptomonedelor revine si se mentine pe crestere in ultima saptamana, pe fondul „emotiilor” declansate de alegerile din SUA si de mult-asteptata decizie a parlamentarilor americani privind un nou stimul economic. Astfel, incertitudinile privind dolarul american determina investitorii sa se „refugieze” in active independente, precum aurul sau Bitcoin, spun analistii. Dupa ce Bitcoin a stationat cateva saptamani in jurul pretului de 10.000 de dolari, pe care expertii il considera o prima bariera psihologica, moneda virtuala se indreapta vertiginos catre 11.000 de dolari. Nu doar Bitcoin, ci toate criptomonedele din top 10 sunt puternic pe crestere, avand, in ultimele sapte zile, un avans cuprins intre 20% (Binance Coin) si 5% (Bitcoin).

Astfel, previziunile omului de afaceri Nigel Green, CEO-ul si fondatorul grupului Devere, care a declarat in urma cu o luna ca alegerile din SUA vor spori pretul bitcoinului, se dovedesc a fi corecte. Grayscale Investments, unul dintre cele mai mari fonduri care ofera investitii in moneda digitala si gestionarea activelor criptomonedelor, a cumparat deja saptamana trecuta Bitcoin in valoare de 17 100 BTC sau 182 milioane USD. Analistii spun la unison: daca aveti ocazia, investiti in moneda digitala.

Care este „mecanismul” care impulsioneaza in acest moment, Bitcoin?

A doua zona importanta de rezistenta pentru Bitcoin, dupa cea de 10.000 de dolari, este situata la valoarea de 10.800 de dolari, potrivit siteului de specialitate investing.com. Acest prag a fost atins si depasit joi, 1 octombrie 2020. Participantii la piata considera ca, daca „taurii” Bitcoin reusesc sa urce mai sus, atunci pentru prima data dupa mult timp vor avea sansa de a sparge a doua oara intr-un interval scurt urmatoarea bariera a pretului, de 11.500 de dolari, cu mari sanse sa mentina acest avans. Interesul pentru Bitcoin continua sa se coreleze cu interesul investitorilor pe piata de valori, mentioneaza analiza publicata de investing.com. Acest lucru poate fi partial observat in intervalele de timp zilnice ale indicelui S&P 500 si BTC / USD.

„In acest moment, administratorii de fond urmaresc indeaproape doua evenimente fundamentale cheie, si anume decizia Congresului privind un nou stimul economic si rezultatul cursei prezidentiale din Statele Unite. Este demn de remarcat faptul ca, in ambele cazuri, doua evenimente complet independente sunt mai susceptibile de a provoca acelasi impact asupra indicilor bursieri”, precizeaza analistii citati de investing.com.

Se asteapta un potential „cutremur” pe burse, dupa decizia parlamentarilor americani cu privire la noi masuri de stimulare economica si dupa rezultatul alegerilor prezidentiale

Vorbim despre un potential „cutremur” pe burse, care ar putea urma mai intai deciziei parlamentarilor americani cu privire la noi masuri de stimulare economica (asteptate pana la sfarsitul lunii octombrie), si apoi victoria lui Trump, chiar daca dupa primele dezbateri probabilitatea ca el sa obtina un nou mandat a scazut de la 42% la 40%. Participantii la piata cred ca la urmatoarea dezbatere, care va avea loc pe 15 octombrie, Trump va folosi asul in maneca in lupta impotriva lui Biden - acuzatii ca fiul lui Biden a primit o plata de 3,5 milioane de dolari de la Moscova. Anterior, Trump atinsese deja acest subiect si din reactia lui Biden era clar ca republicanul avea raspunsul pregatit.

Este demn de remarcat faptul ca alegerile prezidentiale din SUA din acest an vor fi unele dintre cele mai imprevizibile. In plus, exista posibilitatea ca intrebarea cine va fi castigatorul in aceasta cursa pentru presedintie sa ramana nerezolvata pana la sfarsitul anului. Pentru a recapitula, ingrijorarile investitorilor cu privire la alegerile din SUA au crescut semnificativ dupa ce Donald Trump a remarcat ca votul prin posta va duce la fraude pe scara larga in favoarea lui Biden si a democratilor.

„Pe masura ce incertitudinea creste, investitorii se vor acumula in active de refugiu sigur, in special cele care nu sunt legate de nicio tara specifica, precum Bitcoin si aur.”, a declarat Nigel Green, CEO-ul si fondatorul grupului Devere.

Marile companii investesc in Bitcoin: Moneda digitala creste cu 5% in ultimele 7 zile

Aparent, nu numai speculatorii obisnuiti, ci si multi mari investitori institutionali cred in victoria lui Trump. Grayscale Investments, unul dintre cele mai mari fonduri care ofera investitii in moneda digitala si gestionarea activelor criptomonedelor, a cumparat saptamana trecuta Bitcoin in valoare de 17 100 BTC sau 182 milioane USD. Compania detine in prezent 450.000 BTC, in valoare de aproximativ 4,7 miliarde de dolari. Volumul Grayscale Bitcoin Trust reprezinta acum 2,14% din oferta totala de BTC, corespunzand a 21 de milioane de monede. Credem ca doar o companie care prevede cresterea BTC si, prin urmare, piata de valori din SUA, ar putea face o astfel de achizitie. Va recomandam sa nu stati deoparte si sa incepeti sa deschideti pozitii lungi in BTC.

In urma cu cateva saptamani, CEO-ul si fondatorul grupului Devere, Nigel Green, a spus ca el crede ca alegerile din SUA vor creste pretul bitcoinului. El a reiterat previziunea luni, 28 septembrie 2020, la emisiunea financiara MoneyFM. Green a precizat de asemenea, ca bitcoinul va inlocui aurul ca ultim refugiu financiar in urmatorii ani.

Firma Green, Devere Group, este una dintre cele mai mari organizatii independente din lume de consultanta financiara din lumea fintech, iar activele companiei sub administrare (AUM) depasesc 10 miliarde de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani