Grid star
criptomonede

FEDERAL RESERVE „SALVEAZA” BITCOIN – Deciziile anuntate de FED, „colac de salvare” pentru criptomoneda

Pretul Bitcoin a recuperat cu greu stabilitatea peste pragul de 30.000 de dolari, dupa ce miercuri, 28 ianuarie 2021, a starnit emotii intregii piete cripto, inregistrand o scadere de pana la 7,9%, la 29.499 de dolari. Lumea Banilor a mentionat recent ca, dupa calculele matematicienilor bursei, urmatorul prag critic potrivit modelului de pret Fibonacci este cel de 27.800 de dolari. Un declin sub aceasta valoare ar putea antrena o prabusire accelerata. Investitorii s-au relaxat dupa ce seful bancii centrale din SUA, Jerome Powell (foto), a anuntat miercuri seara ca va mentine rata dobanzii de referinta aproape de zero, dar si politicile Rezervei Federale (FED) de achizitionare de obligatiuni de crestere a lichiditatii la aproximativ 120 miliarde dolari pe luna.

Jerome Powell a mentionat ca politicile FED de expansiune vor ramane ferme pana cand economia SUA va atinge un nivel maxim si o inflatie de peste 2%.

Pandemia genereaza in continuare riscuri considerabile si dezavantaje pentru economie”, a declarat Powell, conform coinmarketcap.com.

Stimulul bancii centrale din epoca pandemiei a creat exuberanta intre diferite clase de active, inclusiv bitcoin. In special, pietele bursiere arata „spumos”, cu unele actiuni tehnologice, cum ar fi GameStop, care cresc cu o frenezie fara precedent.

FED este „cu un picior pe frana si cu unul pe acceleratie” in incercare de a tempera pietele

Potrivit lui Yohay Elam de la FXStreet, investitorii s-au asteptat ca Powell sa semnalizeze indirect o dorinta de a cumpara mai multe obligatiuni solicitand cresterea cheltuielilor fiscale (guvernamentale), caz in care acoperirea inflatiei prin migrarea catre bitcoin si aur s-ar putea relua in randul investitorilor.

Ca atare, Powell poate incerca sa calmeze pietele.

Orice aluzie ca Fed nu este dispusa sa continue sa tipareasca bani de teama bulelor ar duce [pietele] in jos”, a remarcat Elam.

Presedintele SUA, Joe Biden, face presiuni pentru un pachet de stimulare de 1,9 trilioane de dolari, iar guvernul trebuie sa gaseasca finantare pentru aceasta datorie suplimentara, asa cum a remarcat Elam.

Bitcoin face eforturi sa „supravietuiasca” la nivelul pragului de 30.000 dolari

Bitcoin-ul a scazut miercuri, 28 ianuarie sub pragul de 30.000 de dolari pentru a doua oara in ultima saptamana, pe masura ce criptomoneda pierde din avantul de la inceputul lunii, scrie Bloomberg. Ultima data cand a fost tranzactionata sub 30.000 de dolari a fost pe 22 ianuarie, in timp ce valoarea maxima a fost atinsa pe 8 ianuarie – 41.981 de dolari.

Indicele dolarului american, sau DXY, care masoara evolutia monedei Statelor Unite in raport cu alte valute este pe verde in acest moment, cu un plus de 0,52% miercuri, dupa o zi volatila si un declin total de peste 7,3% in ultimul an, potrivit coindesk.com. Evolutia dolarului american influenteaza, de asemenea, evolutiile criptomonedelor, iar semnalele ce crestele date de moneda fiat determina investitorii sa vanda din activele cripto.

Vitaminele” care impulsioneaza dolarul american pun presiune pe Bitcoin

Cred ca o parte din aceasta lupta din ringul monedelor fiat pentru pune presiune atat pe BTC, cat si pe ETH, desi efectele sunt resimtite mai acut in BTC, care a aratat o slabiciune relativa in comparatie cu fratele sau mai mic in ultimele saptamani.” a declarat Chad Steinglass, sef de tranzactionare la firma de active digitale Crosstower

Bitcoin „rezista”, dar evoluția sa liniara nu e vazuta cu ochi buni in piata.

Bitcoin s-a mentinut pana acum, dar o pauza hotarata din crestere ar putea declansa scaderi suplimentare ale preturilor. Acest lucru se intampla in ciuda impulsului dat din partea investitorilor institutionali, inclusiv de genul BlackRock [BLK], Marathon listat public [MARA] si fonduri de dotare universitare”, a declarat Denis Vinokourov, sef de cercetare la brokerul de active digitale Bequant.

Scott Minerd, director de investitii al firmei de investitii de miliarde de dolari Guggenheim Partners, considera ca Bitcoin ar putea avea dificultati sa ramana peste 30.000 de dolari.

Intr-un interviu acordat Bloomberg Television miercuri, Minerd a spus ca nu crede ca baza de investitori institutionali a bitcoin (BTC, +1,06%) este „suficient de mare” sau „suficient de profunda” pentru a justifica evaluarea sa actuala. Paradoxal, comentariile vin la cateva saptamani dupa ce a declarat public ca pretul Bitcoin ar trebui sa fie de sute de mii de dolari.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani