Grid star
criptomonede

BINANCE SE OBLIGA SA MENTINA IN SUA ACTIVELE CLIENTILOR AMERICANI – Masura, acceptata in instanta in urma acordului platformei cripto cu Comisia pentru Burse a SUA

Autoritatea americana de reglementare a pietei bursiere, SEC, a anunțat intr-un comunicat ca a incheiat un acord cu Binance pentru a se asigura ca fondurile clientilor americani ai bursei cripto raman in SUA. Masura va fi valabila pe durata procesului intentat de autoritatea de reglementare impotriva platformei cripto. Acordul vine ca o formula de "compromis” intre cele doua parti, dupa ce instanta federala a respins miercuri, 14 iunie, solicitarea SEC de a ingheta toate activele Binance.US, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment.

Gilda Popa

Mai precis, SEC a cerut Binance.US, divizia din SUA a platformei cripto, sa ia masuri pentru a se asigura ca niciun oficial de la Binance Holdings – compania mama - nu are acces la chei private pentru portofele cripto ”reci” sau „calde” ale clientilor, sau acces la instrumentele Amazon Web Services ale Binance.US. Documentul obliga Binance sa repatrieze in Statele Unite activele clientilor americani ai platformei. Acordul mai prevede ca platforma cripto cu sediul in SUA sa transmita autoritatilor americane informatii detaliate despre cheltuielile sale de afaceri, inclusiv costurile estimate, in saptamanile urmatoare.

Judecatoarea Amy Berman Jackson, de la Tribunalul pentru Districtul Columbia, care se ocupa de cazul SEC versus Binance, a semnat acest acord sambata. De asemenea, instanta a ordonat partilor sa inceapa sa propuna termene pentru proces, avand in vedere documentatia depusa in acest caz, de „peste 4.000 de pagini”.

Masurile anuntate intervin dupa ce, pe 5 iunie, SEC a dat in judecata Binance, pe CEO-ul si fondatorul sau Changpeng Zhao si operatorul Binance.US. Autoritatea de reglementare acuza bursa cripto ca si-a umflat artificial volumele de tranzactionare, a deturnat fondurile clientilor americani si a indus in eroare investitorii cu privire la controalele sale de supraveghere a pietei, relateaza CoinDesk.

SEC: "Ne-am asigurat ca clientii din SUA isi vor putea retrage activele de pe platforma”

SEC a precizat intr-un comunicat de presa ca intentia sa declarata este sa pastreze fondurile clientilor americani in siguranta, adaugand ca ordinul judecatoresc semnat in aceeasi zi interzice, de asemenea, Binance si Changpeng Zhao „sa cheltuiasca activele companiei altfel decat in cursul normal al activitatii companiei”.

"Avand in vedere ca Changpeng Zhao si Binance detin controlul asupra activelor clientilor platformelor si au putut sa combine sau sa deturneze activele clientilor dupa cum doresc, asa cum am sustinut (n.r. in instanta), aceste interdictii sunt esentiale pentru protejarea activelor investitorilor. In plus, ne-am asigurat ca clientii din SUA isi vor putea retrage activele de pe platforma in timp ce lucram pentru a rezolva presupusa abatere subiacenta (n.r. de la reglementarile privind bursele si valorile mobiliare)”, a precizat directorul SEC, Gurbir Grewal in comunicatul de presa.

Binance.US a precizat, de asemenea, intr-un tweet transmis pe platforma de socializare ca "aceasta lupta ne-a afectat afacerile si reputatia, dar nu spiritul nostru de lupta sau hotararea noastra de a ne apara impotriva acuzatiilor nejustificate”.

Reprezentantii bursei cripto au clarificat ca, desi compania sustine ca cererea SEC "a fost complet nejustificata, suntem multumiti ca dezacordul asupra acestei solicitari a fost rezolvat in conditii reciproc acceptabile. Fondurile utilizatorilor au fost si vor fi intotdeauna in siguranta pe toate platformele afiliate Binance”.

Binance anuntase pe 8 iunie ca suspenda depozitele in dolari, asa cum a detaliat anterior Lumea Banilor, si ca isi incurajeaza clientii sa isi retraga fondurile din conturile sale, dupa ce a fost actionata in instanta de SEC, care i-a reprosat in special ca permite rezidentilor americani sa foloseasca platforma sa, desi societatea nu este inregistrata conform reglementarilor in vigoare la autoritatile americane.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani