Grid star
criptomonede

GIGANTUL MICROSTRATEGY PARIAZA IN CONTINUARE PE BITCOIN – Compania de tehnologie si-a ridicat investitia in BTC la 4,68 miliarde dolari

Gigantul MicroStrategy a achizitionat inca 5,445 de Bitcoin (BTC), la pretul de aproximativ 147 milioane dolari, la un pret mediu pe Bitcoin de 27,053 de dolari, relateaza CoinDesk. Compania de tehnologie se plaseaza ca unul dintre cei mai mari investitori institutionali in BTC si detine acum, in total, 158.245 BTC, echivalentul a 4,68 miliarde dolari.

Gilda Popa

Pretul mediu de achizitie per Bitcoin al companiei se situeaza in prezent la 29,582 de dolari, potrivit informatiilor comunicate de Microstrategy. Gigantul tehnologic a anuntat ca a emis si vandut un total de 403.362 de actiuni proprii (MSTR) pentru a finanta achizitia. In august, MicroStrategy a anuntat ca ar putea strange pana la 750 de milioane de dolari prin vanzarea mai multor actiuni si intentioneaza sa foloseasca o parte din incasari pentru a cumpara mai multi Bitcoini.

MicroStrategy, un lider global in inteligenta de afaceri, software mobil si servicii bazate pe cloud, a facut constant publica strategia sa agresiva de investitii in Bitcoin.

Presedintele executiv si co-fondatorul MicroStrategy, Michael Saylor, si-a pastrat de-a lungul timpului pozitia „bullish” in raport cu Bitcoin (n.r. termen care defineste un investitor care pariaza pe activul virtual indiferent de miscarile pietei).

Seful MicroStrategy si-a pastrat constant pozitia pro-Bitcoin

Aceasta in pofida faptului ca in iulie anul trecut, rezerva de BTC a gigantului tehnologic s-a depreciat cu peste un miliard de dolari in raport cu pretul la care compania a achizitionat activul digital. In urma criticilor la adresa sa, Saylor a renuntat anul acesta la pozitia de CEO al companiei pentru a se „retrage” in functia de presedinte executiv. Cu toate acestea, el a facut, la acel moment, declaratii surprinzatoare, sustinand ca isi pastreaza pozitia pro-Bitcoin in pofida turbulentelor din piata.

De altfel, Michael Saylor a declarat constant ca isi mentine credinta ca adoptarea „strategiei Bitcoin” incepand cu anul 2020 a fost cea mai buna decizie dintre toate optiunile disponibile. In opinia sa, activul a avut rezultate de 10 ori mai bune decat aurul, petrolul, indicele Nasdaq si orice alte optiuni majore in acea perioada.

MicroStrategy mentine si in prezent aceasta linie pro-Bitcoin si atinge cel mai puternic bilant in BTC din istoria companiei: 158.245 BTC.

Achizitia are loc intr-un moment in care Bitcoin si alte criptomonede se afla pe un trend de o volatilitate sporita, cu preturile fluctuand in raspuns la incertitudinile economice globale si dezvoltarile regulatorii.

Asa cum a relatat recent Lumea Banilor, BlackRock – un alt gigant institutional ar fi achizitionat un total de 12.200 de Bitcoin, marcand un pas semnificativ in adoptarea institutionala a criptomonedei lider. Este o informatie care a aparut pe surse, insa a devenit foarte credibila pe fondul mutarilor facute de managerul de investitii in ultima vreme, intre care solicitarea de a lansa pe bursa un ETF Bitcoin spot.

In prezent, Bitcoin se tranzactioneaza la circa 26.200 dolari, la un nivel constant in raport cu ziua precedenta, dar in declin cu circa 4% fata de ultimele 7 zile.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani