Grid star
criptomonede

COSMOS ANUNTA O ACTUALIZARE CARE VA REVOLUTIONA ECOSISTEMUL CRIPTO - Lansarea conturilor Interchain rezolva toate aspectele partajarii datelor intre protocoalele blockchain

Lansarea conturilor Interchain, cea mai importanta actualizare din ecosistemul Cosmos de la upgrade-ul Stargate din februarie anul trecut, promite o noua revolutie in tehnologia cripto. Noile protocoale, bazate pe Comunicare Inter-Blockchain (IBC), permit aproape toate aspectele partajarii datelor intre protocoalele blockchain. Astfel, prin intermediul conturilor Interchain, un blockchain poate accesa functiile de aplicatie ale altui blockchain, cum ar fi miza, votul sau schimbul de token-uri.

Organizatia non-profit si administratorul Cosmos, Fundatia Interchain (ICF), a anuntat joi, 17 februarie, lansarea conturilor Interchain, un protocol bazat pe Comunicare Inter-Blockchain (IBC). Aceasta este o solutie la una dintre problemele-cheie cu care se confrunta intregul ecosistem cripto: partajerea datelor intre diferitele protocoale blockchain.

Protocolul de comunicatii Inter-Blockchain (IBC) permite unui intreg blockchain sa controleze un cont pe un lant separat. Este cea mai mare actualizare software pentru ecosistemul Cosmos de la Stargate. Pana in prezent, exista 38 de proiecte care utilizeaza IBC, inclusiv Terra, Crypto.org Chain si Gravity Bridge, cu 8,4 milioane de tranzactii in ultimele 38 de zile.

Cea mai mare actualizare de software a ecosistemului Cosmos

Conform anuntului oficial citat de CryptoPotato, cea mai recenta actualizare a blockchain-ului Cosmos , lansarea Contului Interchain, inseamna ca utilizatorii vor putea accesa intregul Interchain cu ajutorul contului lor unic Cosmos Hub.

Obiectivul principal din spatele conturilor Interchain este acela de a permite unui blockchain sa acceseze caracteristicile aplicatiei altuia, care pot fi sub forma de miza, vot, token-uri, si asa mai departe.,

Utilizarea IBC ar trebui sa ajute la furnizarea unui mod simplu de a crea compatibilitatea aplicatiei, similar cu interactiunea contractelor inteligente pe EVM. Arhitectura de baza este gandita pentru a face mai multe blockchain-uri suverane sa fie interoperabile. Prin urmare, compatibilitatea conturilor Interchain nu inlatura avantajele existente ale blockchain-urilor specifice aplicatiei.

"Activarea acestor noi protocoale in Inter-Blockchain permite implementarea inovatiei in aplicatii distincte, fara a fi nevoie de actualizarea intregului Interchain, oferind un model de inovatie mai scalabil care pastreaza compatibilitatea”, a declarat Charleen Fei, responsabil de produs IBC la Fundatia Interchain, citat de cointelegraph.com.

Stargate a deschis calea pentru aplicatii DeFi interoperabile

Actualizarea Stargate, implementata in februarie 2021, reprezinta o piatra de hotar importanta pentru proiectul Cosmos si o etapa necesara pentru lansarea protocolului sau de comunicare Inter-Blockchain Communication (IBC), care permite celor peste 200 de blockchain-uri bazate pe Tendermint sa interopereze cu usurinta. Stargate a permis, de asemenea, eficientizarea blockchain-ului Cosmos, respectiv upgrade-uri mult mai rapide (foto 2).

Pentru cei neinitiati, Stargate a reprezentat in esenta un set de upgrade-uri pentru a adauga noi functii si imbunatatiri de performanta la blockchain-urile construite cu kit-ul de dezvoltare software (SDK) Cosmos.

Inainte de lansarea IBC, retelele erau izolate de altele, iar proiectele individuale au trebuit sa-si dezvolte puntile native pentru a comunica si a se conecta la ecosistemul blockchain mai larg. Pana la sfarsitul anului 2021, Cosmos a dezvaluit ca a experimentat 5,8 milioane de tranzactii IBC si o tractiune la fel de impresionanta in randul aplicatiilor DeFi.

Intr-o alta dezvoltare, startup-ul de confidentialitate alimentat de Cosmos, Nym Technologies, a inclus recent validatori de retea, cum ar fi Swisscom, Dokia Capital, Chorus One, Nodes, Guru si altii din comunitate, cum ar fi Commodum.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani