Grid star
criptomonede

TOP 5 PLATFORME DE TRANZACTIONARE CRIPTO PENTRU INCEPATORI – „Regulile de aur” pentru a va tine investitiile in active virtuale in siguranta

Sectorul cripto a crescut extrem de rapid in ultimii doi ani, castigand sute de milioane de investitori doar in ultimele 12 luni. La inceputul anului 2022, numarul utilizatorilor de active virtuale la nivel global a depasit 300 milioane de persoane, dupa o crestere cu 178% in 2021. Publicatia de specialitate CoinJournal face un top al platformelor de tranzactionare si aplicatiilor cripto cu interfete simple si usor de utilizat, pe care incepatorii le pot folosi pentru a se familiariza cu investitiile in monede virtuale.

In prezent, exista peste 19.000 de criptomonede care au, cumulat, o capitalizare de piata de aproximativ 2 trilioane dolari. Numarul de utilizatori cripto este de asteptat sa depaseasca un miliard pana la sfarsitul anului 2022, cu 700 milioane de investitori mai mult decat la inceputul aceluiasi an, potrivit raportului "Crypto Market Sizing” dat publicitatii in ianuarie de Crypto.com.

In contextul in care interesul pentru tranzactionarea cripto este in crestere exponentiala, CoinJournal face o selectie a celor mai utile aplicatii de criptomonede pentru incepatori in 2022.

Prima si cea mai importanta "regula de aur” a tranzactionarii cripto este aceea de a incepe tranzactionarea pe platforme de exchange cripto de incredere, cunoscute la nivel global, pentru a reduce pe cat posibil riscul de a pierde banii intr-o inselatorie de tip scam. In acelasi timp, este esential sa va documentati cu privire la proiectul din spatele criptomonedei in care intentionati sa investiti si mai ales luati in calcul ca fluctuatiile de pret sunt inevitabile pe piata cripto. Lumea Banilor a detaliat anterior aceste reguli importante pentru incepatori.

Iata care sunt cele mai populare aplicatii pentru tranzactionare cripto, cotate de piata ca fiind si cele mai sigure

1. Binance

Binance a devenit una dintre companiile cu cea mai rapida crestere din lume. Infiintata in 2017, Binance si-a crescut valoarea la peste 300 de miliarde de dolari in 2022. Are aproape 100 de milioane de clienti si gestioneaza peste 70 de miliarde de dolari in fiecare zi. In special, Binance a atins aceasta etapa fara a avea un sediu.

Binance opereaza mai multe platforme. Are aplicatii de criptomonede care sunt disponibile in ecosistemele Android si iOS. In plus, are o aplicatie web care poate fi accesata in toate browserele precum Chrome si Microsoft Edge.

Exista mai multe motive pentru care Binance este o aplicatie buna pentru criptomonede. In primul rand, ofera mii de active pe care le puteti tranzactiona. Spre deosebire de Coinbase, Binance listeaza mai repede noile criptomonede. De exemplu, a fost prima bursa care a listat ApeCoin si Shiba Inu cand au fost lansate.

In al doilea rand, Binance ofera diverse modalitati de a cumpara si de a tranzactiona monede digitale. Puteti cumpara criptomonede direct sau folosind functia peer-to-peer. Majoritatea oamenilor folosesc strategia de arbitraj pentru a cumpara o moneda ieftin si apoi a o vinde la un pret scump pe piata.

In al treilea rand, se pot primi reduceri din utilizarea tokenului BNB pentru a tranzactiona valute digitale. BNB este moneda nativa creata de Binance. In plus, aplicatiile sale au recenzii excelente de la utilizatori, iar costurile de tranzactie sunt putin mai mici decat cele ale altor platforme de exchange cripto.

2. CoinMarketCap

CoinMarketCap este o alta aplicatie populara pentru criptomonede, care este foarte recomandata incepatorilor. Spre deosebire de eToro si Binance, aplicatia nu va permite sa cumparati si sa vindeti criptomonede. Cu toate acestea, il puteti folosi pentru a lua decizii mai bune atunci cand tranzactionati active digitale. In special, aplicatia este detinuta de Binance.

Caracteristica principala a CoinMarketCap este capacitatea de a va permite sa identificati preturile si capitalizarea bursiera a tuturor criptomonedelor. Aplicatia are si alte caracteristici. De exemplu, puteti crea un portofoliu virtual de criptomonede pe care le urmariti.

De asemenea, puteti vedea monedele care sunt in tendinte si cele care au fost adaugate pe platforma sa.

In plus, CoinMarketCap are o functie de stiri care consolideaza informatiile si analizele din mai multe surse.

3. Coinbase

Coinbase este a doua cea mai mare companie din industria blockchain, cu o capitalizare de piata de peste 38 de miliarde de dolari. Este o companie cotata la bursa care are peste 89 de milioane de clienti in intreaga lume. La fel ca Binance, Coinbase permite utilizatorilor sai sa cumpere si sa vanda criptomonede prin intermediul aplicatiilor sale web si mobile.

Pentru a utiliza Coinbase, trebuie doar sa creati un cont cu numele si adresa de e-mail. Dupa ce va verificati identitatea, puteti depune cu usurinta fonduri si apoi puteti incepe sa investiti sau sa tranzactionati active digitale. Unele dintre cele mai comune optiuni de depunere sunt cardurile de debit si de credit, transferul bancar, PayPal si Apple Pay, printre altele.

Exista mai multe motive pentru care Coinbase este o aplicatie buna pentru incepatori. De exemplu, este o optiune sigura, are mai multe optiuni de depunere si are comisioane minime.

4. eToro

eToro este o companie de top fintech, evaluata la peste 8,8 miliarde de dolari. Infiintata in Israel in 2007, compania a crescut rapid si acum are milioane de clienti in intreaga lume. Firma a inceput sa ofere servicii de copy-trading in industria valutara. De-a lungul anilor, si-a extins serviciile catre alte solutii.

eToro ofera mai multe active virtuale traderilor si investitorilor sai. Pe langa criptomonede, compania va permite sa cumparati si sa vindeti active precum actiuni, valute, marfuri si fonduri tranzactionate la bursa, printre altele.

Prin urmare, puteti castiga bani in criptomonede atunci cand bursa este inchisa. In mod similar, puteti castiga bani din active precum actiuni si marfuri atunci cand criptomonedele trec prin provocari.

eToro a fost pionierul copy-trading-ului. Aceasta inseamna ca puteti copia tranzactii si portofolii cripto de la profesionisti cu experienta. Prin urmare, daca sunteti incepator, veti putea castiga bani in criptomonede prin simpla copiere a altor persoane. In mod similar, daca sunteti un trader cu experienta, va veti putea diversifica veniturile prin copierea altor traderi.

In acelasi timp, eToro are mai multe optiuni de plata care va permit sa depuneti si sa va retrageti fondurile. Unele dintre aceste optiuni sunt cardurile de credit si de debit, PayPal, Skrill, Neteller, Rapid Transfer, Klarna, transfer bancar si Poli, printre altele. Prin urmare, puteti selecta optiunea care vi se potriveste.

5. Nexo

Nexo este o alta aplicatie de criptomonede utila pentru incepatori. Compania ofera o serie de servicii legate de criptomonede. In plus fata de alte platforme de tranzactionare, aceasta le permite oamenilor sa-si depuna criptomonedele si apoi sa imprumute bani. Ideea este ca activele cripto vor continua sa castige in valoare daca preturile criptomonedelor cresc.

Nexo ofera, de asemenea, o functie de randament care va permite sa castigati un profit doar depunand criptomonede. Cel mai important, a introdus o functie care le permite utilizatorilor sa cumpere si sa vanda monede digitale. Utilizatorii pot obtine reduceri atunci cand detin jetonul NEXO.

Numarul de aplicatii din industria criptomonedei este in crestere. Lumea Banilor a listat primele cinci, dupa criteriul popularitatii, capitalizarii de piata si a nivelului de incredere. Altele aplicatii cunoscute in randul investitorilor cripto sunt Kraken, Huobi si CoinGecko.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani